Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Putin: H Ρωσία σχεδιάζει να διπλασιάσει το εμπόριο με την Κίνα μέχρι το 2020

σχόλιο Γ.Θ : Ο μόνος που θα ζημιωθεί από την συνεργασία αυτή και μάλιστα θα ζημιωθεί διπλά, είναι η Νέα Τάξη.

Της Olga Razumovskaya
Μόσχα (Dow Jones) – Η Ρωσία σκοπεύει να διπλασιάσει...

τον όγκο του εμπορίου με την Κίνα μέχρι το 2020, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον όγκο του εμπορίου μέχρι το 2015 στα 100 δισ. δολάρια, και μέχρι το 2020 στα 200 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Putin στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το κείμενο συνέντευξης που αναρτήθηκε στο site του Κρεμλίνου.

Ο Putin δήλωσε ότι βλέπει το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών «στα καλύτερα όλων των εποχών στη διάρκεια της ιστορίας τους ανά τους αιώνες».

Το 2013 το κινεζό-ρωσικό εμπόριο διαμορφώθηκε στα 90 δισ. δολάρια και η Ρωσία έχει σχέδια να ενισχύσει τους δεσμούς με την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι η τόνωση των οικονομικών, επιστημονικών και τεχνολογικών δεσμών με την Κίνα, είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες πάνω στις οποίες εργάζεται η Ρωσία.

Ο Putin έδωσε τη συνέντευξη εν όψει της επίσκεψής του στην Κίνα που ξεκινάει αύριο. Η Ρωσία έχει υποστεί πλήγμα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση, και εξετάζει τρόπους έκτοτε προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ασία.

© Dow Jones Newswires

http://www.capital.gr/news.asp?id=2019178

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...