Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σουλτάνος ή μπακάλης;;

Ρ.Τ. Ερντογάν κάθεται σε ένα σκαμνάκι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, δίπλα στα ψυγεία και ανάμεσα σε απορρυπαντικά και αλλαντικά αναμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ίδιος όταν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας.


Τι βλέπουν τα μάτια μας, τι θωρεί ο λογισμός μας;
Ο μεν λογισμός μας είναι κοντά στα αθώα θύματα και τις οικογένειες των τούρκων εργαζομένων που έχασαν με τραγικό τρόπο τις ζωές τους μέσα στις στοές του ορυχείου στην περιοχή Σομά.
Τα δε μάτια μας βλέπουνε τον Ερντογάν σε ρόλο μπακάλη;
Μήπως είναι ¨μπακάλης¨ και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ή δεν είναι;
Γιατί ο μπακάλης ζυγίζει με ακρίβεια τα πράγματα, ενώ ο κ Ερτντογάν ¨δεν ξέρει να ζυγίζει τα λόγια του¨.
 

¨ Αδιαφορώντας δε για την οδύνη που προκάλεσε σε εκατοντάδες ανθρώπους η τραγωδία, παρέθεσε παραδείγματα από εκρήξεις σε ανθρακωρυχεία σε όλο τον κόσμο από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα και προέβη στην απίστευτη δήλωση, λέγοντας πως «αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό».
 

O τελευταίος απολογισμός της τραγωδίας ανέρχεται στους 274 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Υπολογίζεται ότι περίπου 120 εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης στη Σόμα, ενώ η φωτιά που εξακολουθεί να καίει στο ορυχείο, δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων διάσωσης. «Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας», είπε ο Γιλντίζ.
 

Πολλές δεκάδες κάτοικοι της Σόμα, εξοργισμένοι για το πολύνεκρο δυστύχημα και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο ορυχείο, διαδήλωσαν με συνθήματα εναντίον του Ερντογάν, ζητώντας την παραίτησή του. Δεν δίστασαν να επιτεθούν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην περιοχή τους και άρχισαν να το κλωτσούν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο.
 

Ο Ερντογάν που είχε βγει από το αυτοκίνητο υπό τις φωνές διαμαρτυρίας των διαδηλωτών εισήλθε σε ένα κατάστημα για να εξέλθει λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.¨
 

Όμως επεισόδια και διαδηλώσεις έγιναν για το ίδιο θέμα στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Μήπως ο κ. Ερντογάν είναι ¨σουλτάνος¨;
Θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες όταν η Τουρκία σαν χώρα θα πρέπει να κάνει πέρα το εθνικό πένθος της από την απώλεια των εργαζομένων της για να υποδεχθεί τον κ. Ερντογάν να εισέρχεται σε τύπο του Μωάμεθ του πορθητή στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την βεβηλώνει μετατρέποντας την από μουσείο σε τέμενος κατά την σχετική ειδησεογραφία.
 

Μόνο ένας ¨ Σουλτάνος- μπακάλης¨ μπορεί να προσβάλει με τέτοιο τρόπο την παγκόσμια πολιτισμική συνείδηση και αισθητική δίχως να του καίγεται καρφί, όπως και καρφί και δεν του κάηκε όταν μίλησε με τέτοιο ¨απάνθρωπο¨ τρόπο στους συγγενείς των θυμάτων του ορυχείου.
 

Τελικά η πρόθεση κάποιων να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τζαμί από τον Νοέμβριο του 2013 σαν να άνοιξε τις κρυφές καταπακτές και τις σφραγισμένες πύλες της για να εξέλθουν τα ¨φαντάσματα¨ των αγρίως σφαγιασθέντων ψυχών που βαρύνουν την ιστορία της τουρκίας και σαν να λένε κάτι……
Τι λένε;;;
 

Aυτό που είπε ο Ερντογάν στους συγγενείς των αθώων τούρκων θυμάτων.
«αυτά συμβαίνουν σε όλα….., είναι φυσιολογικό».
Με την μόνη διαφορά ότι προσθέτουν οι ψυχές ¨σε όλα… τα έθνη που δεν έχουν ευλογία Θεού¨
 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...