Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο γιος του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Δ.Σ. ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Oμπάμα, πατέρας και γιος Μπάιντεν - Ο γιος από τις ΗΠΑ βρέθηκε να είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας συσικού αερίου Burisma Holdings, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία. Τυχαίο;
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Burismaμιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες φυσικού αερίου στην Ουκρανία διορίστηκε ο γιος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Χάντερ Μπάιντεν διορίστηκε στο Δ.Σ. της εταιρίας Burisma Holdings, η οποία δραστηριοποιείται στη νότια και την ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών.
Ο Χάντερ Μπάιντεν θα είναι σε ρόλο συμβούλου για τη «διαφάνεια, την εταιρική διοίκηση και την εταιρική ευθύνη, τη διεθνή επέκταση και άλλες προτεραιότητες που θα συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας και στη ευημερία του λαού της Ουκρανίας».
Εξάλλου ένας ανώτερος σύμβουλος και χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν το 2004, αλλά και επιχειρηματικός εταίρος του Χάντερ Μπάιντεν, ο Ντέβον Αρτσερ, διορίστηκε επίσης στο Δ.Σ. της Bursima, λέγοντας μάλιστα πως η περίπτωση είναι «σαν την Exxon τον παλιό καιρό» .
Η Burisma Holdings η οποία ιδρύθηκε το 2002, εκμεταλλεύεται τα τρία βασικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ουκρανίας , τόσο δυτικά, των Καρπαθίων, όσο και νότια και ανατολικά, Αζοφικής – Κουμπάν και Δνείπερου – Ντόνετς.
Η είδηση για τον διορισμό του υιού Μπάιντεν στο Δ.Σ. της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου ήρθε μετά το τελεσίγραφο της ρωσικής Gazprom στην ουκρανική Naftogaz πως εάν δεν εξοφληθούν τα χρέη ύψους 1,66 δισ. δολάρια έως τις 2 Ιουνίου, η Μόσχα θα κλείσει τις στρόφιγγες.
Να υπενθυμίσουμε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Κίεβο στις 21 Απριλίου, φέροντας «ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας εστιασμένο στη διανομή ενεργειακής και οικονομικής βοήθειας - τεχνογνωσία για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και στην παραγωγή σε ουκρανικά πεδία φυσικού αερίου» όπως είχε ανακοινώσει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, καθώς και με μέλη της Ράντα, της Βουλής της Ουκρανίας, από διάφορα κόμματα και περιφέρειες στους οποίους δήλωσε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει λόγος για να μην εξασφαλίσει η Ουκρανία ενεργειακή ασφάλεια, αλλά θα χρειασθεί χρόνος, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές να φαντασθούν σε πόσο ισχυρή θέση θα βρισκόταν σήμερα το Κίεβο, εάν δεν υπήρχε η εξάρτηση από τη Ρωσία όσον αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου».
Η Ρωσία Τώρα
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7008.html#.U3SRv3bUSfo


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...