Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τέλος οι εξαγωγές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη;

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ παραδέχεται ότι υπάρχει η "θεωρητική πιθανότητα" του επαναπροσανατολισμού προς την Κίνα των εξαγωγών...
ρωσικού φυσικού αερίου που δεν θα εξάγεται πλέον προς την Ευρώπη, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν την Τρίτη στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.
"Διαθέτουμε αρκετά αποθέματα, αρκετό φυσικό αέριο για να εξαγάγουμε προς ανατολάς και προς δυσμάς. Αλλά στη χειρότερη περίπτωση, απολύτως θεωρητικά, το φυσικό αέριο που δεν θα εξάγεται στην Ευρώπη, θα μπορεί να αποστέλλεται στην Κίνα", δηλώνει ο ρώσος πρωθυπουργός στη συνέντευξη η δημοσίευση της οποίας συμπίπτει με την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σανγκάη.
"Προς το παρόν, το τονίζω, δεν πρόκειται παρά για μία πιθανότητα απολύτως θεωρητική", πρόσθέτει.
Ένα από τα αντικείμενα της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κίνα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για τη εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα, μεσούσης της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία και την Ευρώπη, βασικό προορισμό των εξαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου.

Από τη Σανγκάη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν έφθασαν ακόμη σε συμφωνία επί των τιμών στις διαπραγματεύσεις επί του συμβολαίου για την προμήθεια φυσικού αερίου και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

"Η επίσκεψη δεν έχει τελειώσει ακόμη...Οι συνομιλίες συνεχίζονται...έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά για να γίνει ως προς την τιμή", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας στην επίσκεψή του στην Κίνα.
Η Ρωσία επιδιώκει να θωρακιστεί απέναντι στις δυτικές κυρώσεις προωθώντας συμφωνίες με χώρες της Ασίας στον ενεργειακό τομέα.


σχόλιο Ορφέας :  Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα επιλέξει την εξάρτηση του κυρίου εξαγωγικου προιοντος της μονομερως προς την Κίνα, η οποία ξέρει να αρπάζει τις ευκαιρίες που τις δίνονται.Εξαλλου πιο καλοπληρωτής από την Ευρώπη δεν θα ειναι.
Το θέμα ειναι αν θα κάνουν πράξη αυτό που δειλά είπανε ότι στις μεταξύ τους συναλλαγές θα επιλέξουν νόμισμα άλλο του δολαρίου.Αυτο θα ειναι σεισμός με κινδύνους παγκόσμιας αποσταθεροποίησης.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4783.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.U3uZsXZkleM

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...