Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Καζάνι που βράζει η ΝΔ

Ένα συμπέρασμα βγαίνει, τόσο από τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής όσο και από όσα επακολουθούν συνεχώς έκτοτε στο εσωτερικό της ΝΔ.
Ότι ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν, άφησαν σχεδόν αβοήθητους τους επίσημους υποψήφιους του κόμματος, απέναντι σε υποψήφιους προερχόμενους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Αθήνα ο κ. Σαμαράς δεν φρόντισε να κατέβει ενωμένη η παράταξη, με αποτέλεσμα να μην περάσει στον β΄ γύρο για πρώτη φορά από το 1974. Ταυτόχρονα άφησε εντελώς αβοήθητο...
τον Α. Σπηλιωτόπουλο. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος σήμερα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Μάλιστα, αντί ο κ. Σπηλιωτόπουλος να παροτρύνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ να ψηφίσουν τον κ. Καμίνη, απεναντίας τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε τίποτα την προηγούμενη τετραετία. Αν από αυτό δεν βγαίνει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες τον κ. Καμίνη, τότε τι άλλο βγαίνει;

Από το άλλο μέρος ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει ανοικτά ότι η επιλογή της ηγεσίας ήταν από την αρχή η εκλογή Καμίνη, τον οποίο και αυτός τον χαρακτηρίζει ως αποτυχημένο.

Στην περιφέρεια, ο κ. Σαμαράς όρισε ως υποψήφιο τον επιτυχημένο ευρωβουλευτή κ. Κομουτσάκο (αντί να τον βάλει υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο) και στη συνέχεια τον άφησε αβοήθητο και τον «έκαψε» πολιτικά, ανεχόμενος στελέχη του κόμματος να στηρίζουν ανοικτά τον κ. Σγουρό. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει στο tweeter ότι: «Χθεσινοί κυνικοί" αυτοδιοικητικοί" οπορτουνιστές που για το συμφέρον τους πούλησαν την παράταξη έχουν το θράσος να ζητάνε κρυφές συναντήσεις».
Στον Πειραιά ο κ. Σαμαράς ανέχθηκε στελέχη του, ακόμα και υπουργό του, να στηρίζουν ανοιχτά τον αντίπαλο συνδυασμό και όχι τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος κ. Μιχαλολιάκο, γεγονός το οποίο εξόργισε τον τελευταίο.

Μιλώντας με φίλους ψηφοφόρους της ΝΔ, διαπιστώνουμε ότι είναι όλοι εξοργισμένοι με αυτή την κατάσταση και με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να ψηφίσουν Καμίνη και Σγουρό. Εξάλλου, ούτε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν βγήκε να στηρίξει ανοιχτά τον κ. Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι ένα καζάνι που βράζει και που από την Κυριακή το βράδυ θα εκραγεί. Αν μάλιστα τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές δεν είναι ικανοποιητικά για το κόμμα, τα στόματα που μιλούν τώρα στο παρασκήνιο, θα αρχίσουν να μιλάνε φανερά και δυνατά.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2614.html
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8078.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...