Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Επιστολή Fethullah Gülen σε Erdoğan.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από τον ηγέτη του θρησκευτικού κινήματος Hizmet 

Στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου , ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αποκάλυψε ότι έχει λάβει μία επιστολή από τον Fethullah Gülen, που τον καλεί σε έναν συμβιβασμό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους και τους συγγραφείς, στο ανάκτορο της Κωνσταντινούπολης, Ντολμά Μπαχτσέ, ότι η επιστολή είναι από τον ηγέτη του κινήματος Hizmet, ο οποίος τον καλεί σε μια συμβιβαστική συνεννόηση.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο Fethullah Gülen του ζητά να καλυφθούν τα φλέγοντα θέματα της θρησκευτικής κίνησης, όπως είναι τα ιδιωτικά σχολεία και οι απομακρύνσεις από τις δημόσιες θέσεις των μελών του κινήματος.

Ωστόσο, ο συγγραφέας Fikret Bila, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, είπε ότι ο Ερντογάν δεν ανέφερε τον Gülen με το όνομά του, αν και, όπως οι άλλοι συμμετέχοντες, όπως ο Μεχμέτ Μπάρλας, δεν επιβεβαίωσε την υπογραφή της επιστολής που έλαβε.

Ένας άλλος συμμετέχων, ο συγγραφέας Ισμαήλ Καπλάν, δήλωσε ότι ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε ότι το κίνημα προσπαθούσε να απομακρύνει τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ενώ ο συγγραφέας Αλί Μπουλάτς, που ήταν παρών, είπε ότι πρωθυπουργός διείδε μια σύνδεση μεταξύ της πτώσης του και του κινήματος, καθώς και μια συνωμοσία, που στήθηκε στα τουρκικά σύνορα την Πέμπτη, για να παρουσιασθεί ότι το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής διακινούσε όπλα σε ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Μπουλάτς, είπε, ακόμη, ότι ο Ερντογάν πιστεύει ότι παρόμοια φαινόμενα είναι πιθανόν να παρουσιασθούν στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.

Όσον αφορά την επανάληψη της δίκης σε όσους έχουν εγκλειστεί από τις υποθέσεις Εργκένεκον και Βαριοπούλα, στις οποίες βρέθηκαν πολλοί αξιωματούχοι ασφαλείας ένοχοι, οι οποίοι δούλευαν υπογείως και με συνωμοσίες για την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, ο Fikret Bila, δήλωσε ότι ο Ερντογάν δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό, σημειώνει το Dunya Bulteni. 
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/01/fethullah-gulen-erdogan.html#.Ush22PuMCP0

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...