Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κρίμα, κύριε Φραγκούλη.

σχόλιο Γ.Θ : Αν ήταν πολιτικός ή Πατριάρχης, που αποσκοπεί σε διπλωματικό κέρδος, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να ψυχολογήσουμε και να συμπεράνουμε γιατί είπε αυτό που θα διαβάσετε...


σχόλιο Pan Karas : Πριν ήταν ο Ρουβάς, τώρα ο Φραγκούλης να κάνει συναυλίες υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά τι να κάνουμε δεν υπάρχει θεραπεία για θηλυπρέπεια και δουλοπρέπεια που μαστίζουν τους ‘εθνικούς’ μας τροβαδούρους.


«…Η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά είναι μια ενέργεια που ενώνει τις δύο Ηπείρους…. Πολλοί άνθρωποι θυσίασαν πολλά για να εξασφαλίσουν τα Στενά. Τώρα δε, τα Στενά ανήκουν στον πραγματικό και δικαιολογημένο ιδιοκτήτη τους…»

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι …σύμβουλός του.

Το τραγούδι «Κεμάλ» το συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις επειδή αγαπούσε πολύ  την Τουρκία…  (συμπέρασμα: ο Κεμάλ ήταν Τούρκος)

»Οι τουρκικές σειρές στη  ελληνική τηλεόραση μας θυμίζει το πόσο μοιάζουμε μεταξύ μας….»

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά που αποδόθηκαν στον Μάριο Φραγκούλη από την τούρκικη εφημερίδα Ζαμάν, είναι αποτέλεσμα κακής μετάφρασης.. Γιατί αν είναι έτσι, τότε βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στο φαινόμενο των πνευματικών ανθρώπων και καλλιτεχνών  που δεν τιμούν τη πατρίδας τους.

Η συνέντευξη του τενόρου Μάριου Φραγκούλη δόθηκε με αφορμή την συναυλία που πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο στην Άγκυρα με την ευκαιρία της  ανάληψης της Προεδρίας της  Ελλάδας στην ΕΕ.

Η αλήθεια είναι πως ο δημοσιογράφος καθώς και ο μεταφραστής δεν πάνε και για …Πούλιτζερ αφού ακόμα και το όνομα του μαέστρου Λουκά Καρυτινού παραποιήθηκε και έγινε Καριστινός!!.

Ιωάννα Κολοβού

Η Συντονιστική Επιτροπή της Σπίθας Αττικής
Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών “Σπίθα” – Μίκης Θεοδωράκης

http://ispitha.gr/el/news/timeliness/krima-kyrie-fragkoyli

O Μάριος Φραγκούλης για την ελληνοτουρκική φιλία

marios fragkoulis

O Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης ένας από τους πιο αγαπητούς νέους τενόρους από την γείτονα χώρα, Τουρκία, πιστεύει ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και τα έθνη, και λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν διαφέρει και πολύ από τους Τούρκους.
“Η φιλία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντική,” επισημαίνει ο ίδιος.

“Πιστεύω ότι η φιλία μεταξύ των χωρών είναι εξαιρετικά σημαντική, και παρόλο που έχουμε τόσες πολλές πολιτιστικές και πολιτικές διαφορές, οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι άνθρωποι. Έχω έρθει για να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε διαφορετικοί από τους Τούρκους. Είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και το ίδιο είναι και η Τουρκία.
Πρέπει να καλλιεργήσουμε αυτές τις ιδιότητες και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση για ένα πιο παραγωγικό μέλλον”, δήλωσε ο Φραγκούλης.

Ο τενόρος είναι επίσης λάτρης του Βοσπόρου. Είπε ότι αν και πολλοί έχουν θυσιάσει πολλά για να έχουν το Βόσπορο, είναι τώρα στα χέρια του νόμιμου ιδιοκτήτη του, προσθέτοντας: 
«Η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος είναι ένα. Είναι η ενέργεια που ενώνει τους δύο κόσμους. Είναι η δύναμη που αντλούν οι άνθρωποι [από αυτήν] κάθε μέρα, όταν πηγαίνουν να εργαστούν και βλέπουν αυτήν την εικόνα μπροστά τους.. αυτήν την ιδιαίτερη δύναμη που λέει ότι “εγώ είμαι διαφορετική , είμαι ξεχωριστή…”

Ο Φραγκούλης είχε προγραμματίσει μια συναυλία στην Άγκυρα το Σάββατο.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε αμέσως μόλις η Ελλάδα ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πέμπτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 1981.

Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Τουρκίας, καθώς οι δύο χώρες απολαμβάνουν τη βελτίωση των σχέσεων τους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού, πράγμα που δεν συνέβαινε πριν από ένα χρόνο.

Όταν ζητήθηκε η γνώμη του σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη της στην ΕΕ, ο Φραγκούλης απέφυγε τον πολιτικό σχολιασμό, λέγοντας: “Είμαι ένας διεθνής καλλιτέχνης και επικεντρώνομαι στο πώς μπορώ να κάνω μια συνεισφορά στην ανθρωπότητα, δημιουργώντας περιβάλλοντα για τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να ενώνονται και να νιώθουν την αγάπη, τη συμπόνια και τη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον μέσω της μουσικής μου…. για μένα, αυτό δεν είναι πολιτική ή οικονομία.”

Ο Φραγκούλης εξέφρασε την επιθυμία του για τον κόσμο να είναι ένα δίκαιο και ενοποιημένο μέρος, και οι άνθρωποι να είναι σε θέση να εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

“Θα ήθελα επίσης να πω ότι οι άνθρωποι και η πολιτική δεν είναι τo ίδιo. Είμαστε όλοι άνθρωποι και υποφέρουμε όλοι το ίδιο.” Όσο περισσότερο μπορούμε να βρούμε τρόπους για να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε κοινό και όχι σε ό,τι μας χωρίζει, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχουμε να πετύχουμε την ειρήνη και την ενότητα Πρέπει να είμαστε μαζί και να ενοποιηθούμε πρώτα ως άνθρωποι και στη συνέχεια ως χώρες”, πρόσθεσε.

http://eu.greekreporter.gr/?p=14697
http://infognomonpolitics.blogspot.gr



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...