Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Παραμένουν κλειστές οι Πρεσβείες των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αποφάσισε να παρατείνει για αρκετές ημέρες το κλείσιμο πολλών Πρεσβειών και Προξενείων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένες Πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Αυγούστου αλλά αυτό δεν οφείλεται στη διατύπωση νέων απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά είναι αποκλειστικά ένα προληπτικό μέτρο.

Η ασυνήθιστη απόφαση των ΗΠΑ να κλείσουν μέχρι τις 10μ Αυγούστου, περισσότερες από 20 πρεσβείες και προξενεία κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπηκαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Το μέτρο συνοδεύτηκε από την αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε μονάδες στην Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακόλ κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο αξιόπιστες και πιο συγκεκριμένες απειλές» που έχει δει ο ίδιος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η απειλή επίθεσης φαίνεται να είναι άμεση, δήλωσε  ο Μακόλ στο CBS.

Στο μεταξύ, δυνάμεις  των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούσαν από την Κυριακή και για τις επόμενες ημέρες σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και άμεσου συναγερμού, εξαιτίας των απειλών.

Σύμφωνα με το CNN, μονάδες του Ναυτικού μετακινήθηκαν πιο κοντά στην Υεμένη ενώ Αμερικανοί πεζοναύτες είναι σε ετοιμότητα στις βάσεις τους στην Ισπανία και την Ιταλία.
Στην Κύπρο, έχει τοποθετηθεί ένοπλος φρουρός έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Λευκωσία, ενώ αυξήθηκαν οι περιπολίες, τόσο γύρω από το κτίριο, όσο και σε άλλα υποστατικά Αμερικανικών συμφερόντων.
Τα μέτρα επεκτείνονται και σε πρεσβείες δυτικών χωρών, όπως Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, με τη διενέργεια περιπολιών.


http://www.sigmalive.com/news/international/58842#sthash.qO1QJzUh.dpuf
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2572.html#.Uf9_IG22V_4

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...