Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ορθόδοξος Χριστιανισμός: Ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια.

Ορθόδοξος Χριστιανισμός

Σύμφωνα με την ποιο πρόσφατη απογραφή του 2011 υπάρχουν πάνω από 45 χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ιρλανδία, αναφέρει η Interfax-Religion.
Αυτός ο αριθμός είναι δύο φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2006 και τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2002. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα η Ορθοδοξία είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Ιρλανδία, λέει η ιστοσελίδα    Russianireland.com.

Το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στη χώρα είναι η περιοχή  Swords, η κομητεία του Fingal, όπου  κατοικούν 1168  Ορθόδοξοι Χριστιανοί σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011.
Η  απογραφή έδειξε επίσης πως η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία είναι Ρουμάνοι    (26%),  ακολουθούμενοι από τους Ιρλανδούς (20%) και τους Λετονούς (12.5%).
"Η Ορθοδοξία δεν είναι κάτι νέο η παράξενο στην Ιρλανδία, υπήρχε πάντα εκεί. Είναι γνωστό ότι η Ιρλανδική Χριστιανοσύνη πριν τον 11ο αιώνα ήταν πολύ όμοια με τη δική μας. Όμως, αφού η Ιρλανδία κυριεύτηκε από τους Βρετανούς αυτή η πίστη αφαιρέθηκε από τον Πάπα. Για αυτό το λόγο ίσως πολλοί Ιρλανδοί  αντιλαμβάνονται την Ορθοδοξία σαν κάτι υπέροχο και αγαπημένο",  είπε ο εφημέριος της εκπροσώπησης του  Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Ρωσικής εκκλησίας στο Δουβλίνο, ιερέας  Michael Nasonov.
Σύμφωνα με αυτόν υπάρχουν κιόλας 7 ενορίες του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ιρλανδία.
Η ποιο συνηθισμένη θρησκεία στην Ιρλανδία είναι ο Ρωμαιοκαθολικισμός (το 84.2% του πληθυσμού), ακολουθούμενη από τον Προτεσταντισμό (πάνω από 134 χιλιάδες άνθρωποι) και Ισλαμιστές (πάνω από 49 χιλιάδες άνθρωποι).
 
αγγλικό κείμενο:  http://www.pravoslavie.ru/english/57148.htm
μετάφραση: orthodoxy-rainbow.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...