Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η κλωνοποίηση του Μαμούθ της Σιβηρίας.

Οι επιστήμονες επιθυμούν να αναβιώσουν αυτά τα γιγαντιαία φυτοφάγα προϊστορικά όντα τα οποία εξαφανίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, υπολείμματα των οποίων βρέθηκαν στη Σιβηρία.
Επιστήμονες από τη Ρωσία και από τη Νότιο Κορέα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την από κοινού έρευνα της κλωνοποίησης ενός μαμούθ, το οποίο εξαφανίστηκε από τη Γη πριν από περίπου 100.000 χιλιάδες χρόνια.


Από τη ρωσική πλευρά τη συμφωνία υπέγραψε ο Βασίλι Βασίλιεφ, που διατελεί αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Σαχέλ και από τη Νότια Κορέα, ένας από τους πρωτοπόρους της κλωνοποίησης, ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας Χουάνγκ Βου Σουκ, από το εργαστήριο Σόοαμ της βιοτεχνολογικής έρευνας.

Ο Χουάνγκ Βου Σουκ είναι ένας αναγνωρισμένος δημιουργός του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου που ονομάζεται Σνούπι από το 2005. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, διαγράφηκε από την επιστημονική κοινότητα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος επινόησε την έρευνα των βλαστοκυττάρων.



Το ίδρυμα Σόοαμ θα αρχίσει την έρευνά του στο τρέχον έτος, μετά την παραλαβή των υπολειμμάτων του Μαμούθ, τα οποία έστειλαν οι Ρώσοι.

Οι νοτιοΚορεάτες ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν την τεχνολογία τους σε ρωσικό πανεπιστήμιο το οποίο θα λειτουργεί σε συνεργασία με ιαπωνική ομάδα για κλωνοποίηση προϊστορικών ζώων.

 Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...