Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ιρανικό ραδιόφωνο:«Ο Αιγύπτιος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Aλ-Σίσι «προμηθεύτηκε» για λογαριασμό της Αιγύπτου 5 πυρηνικές κεφαλές»

«Σύμφωνα με δημοσίευμα του δυτικού τύπου , αναφέρεται ότι ο Αιγύπτιος ΑΓΕΕΔ
στρατηγός Aλ-Σίσι «προμηθεύτηκε» για λογαριασμό της Αιγύπτου 5 πυρηνικές κεφαλές», μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν (IRIB), βασιζόμενο σε δημοσίευμα του έγκυρου ιστότοπου Jane’s.

Σύμφωνα με το ιρανικό ραδιόφωνο, η είδηση βασίζεται σε πληροφορίες της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Μ16, σύμφωνα με την οποία ο Αιγύπτιος στρατηγός «επέφερε ένα βαρύ πλήγμα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ,» δεδομένου ότι κατάφερε να αποκτήσει πυρηνική βόμβα και πυρηνικές κεφαλές, πέντε τον αριθμό από μία εκ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.( δεν αναφέρεται το όνομα της χώρας).

Το ιρανικό ραδιόφωνο (IRIB) ανέφερε ότι ο αιγυπτιακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του βαλλιστικούς πυραύλους τύπου «Badr», οι οποίοι είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους σε όλη την Ευρώπη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο του πρώην σοβιετικού πυρηνικού οπλοστασίου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα «συγκεντρώνεται» στη Ρωσική επικράτεια, και είναι αμφίβολο εάν ο ηγέτης της Αιγύπτου είναι σε θέση να προμηθευτεί τέτοιου τύπου όπλα .

Ο βαλλιστικός πύραυλος «Badr» διαθέτει βεληνεκές μάχης 900 χιλιομέτρων . Μεταξύ των πυραύλων που διαθέτει ο αιγυπτιακός στρατός, είναι και ο πύραυλος dongfeng με εμβέλεια μέχρι και 1.300 km. Αν σκεφτεί κανείς ότι η απόσταση από την Αίγυπτο έως την Κρήτη είναι περίπου 1000 χλμ γίνεται εύκολα κατανοητό ότι , το μήνυμα για την απειλή για το σύνολο της Ευρώπης είναι κάπως υπερβολικό.


drougos.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...