Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι εμπλέκουν τους Αρμένιους με τους Κούρδους του PKK

Kλίμα περί επιχειρησιακής συνεργασίας του Αρμενικού Μυστικού Στρατού  ASALA με...
το κουρδικό ΡKK για δράση εντός της Τουρκίας επιχειρεί να δημιουργήσει η παρουσίαση από τον τουρκικό τύπο μιας επιστολής που αποδίδεται στην αρμενική οργάνωση. Η τουρκική εφημερίδα Turkiye (και με τον τίτλο «Η (σ.σ. οργάνωση) ASALA είπε "το ΡΚΚ είναι υπο την διαταγή μας») γράφει ότι η "αρμενική τρομοκρατική οργάνωση ASALA που δολοφονούσε τούρκους διπλωμάτες κατά την δεκαετία του ’80, συνεχίζει τις εχθρικές της δράσεις''. 

Και αναφέρει ότι ο ASALA σε επιστολή που έστειλε στην τουρκική γλώσσα  στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ουγγαρία, ''ομολόγησε'' ότι χρησιμοποιεί το ΡΚΚ για να εκδικηθεί την Τουρκία, για την αρμενική γενοκτονία. Στην επιστολή αυτή που,όπως υποστηρίζει η εφημερίδα,επιβεβαιώνει την ''αιματηρή εταιρική σχέση'', αναφέρει: «Υποστηρίζουμε και δίνουμε οδηγίες στις ένοπλες κινήσεις του ΡΚΚ και θα ανεβάσουμε τον αριθμό των τούρκων που θα δολοφονηθούν από τις 40.000 στις 600.000».


Εξ άλλου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου θα εγκαινιάσει στον Καναδά μνημείο εις μνήμη του τούρκου Ακόλουθου Άμυνας που σκοτώθηκε από τον ASALA το 1982.



Η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Το πρώτο τουρκικό μνημείο στο εξωτερικό έναντι της τρομοκρατίας του ASALA» γράφει παρόλο που η Τουρκία χάνει την μάχη έναντι των αρμενικών ισχυρισμών για τα γεγονότα του 1915 καθώς αυτά γίνονται αποδεκτοί στα ξένα Κοινοβούλια, εξασφάλισε σημαντικό διπλωματικό κέρδος για το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει μνημείο εις μνήμη του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκίας Αττίλα Αλικατ που είχε χτυπηθεί στον Καναδά από τον ASALA. Το γεγονός ότι δόθηκε άδεια από την καναδική κυβέρνηση για αυτό το μνημείο στον Καναδά, όπου υπάρχει έντονο αρμενικό λόμπυ, αξιολογείται, από την εφημερίδα,  ως διπλωματική επιτυχία της Άγκυρας. 

Ο κ. Νταβούτογλου πριν από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη θα μεταβεί στον Καναδά όπου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του μνημείου. Ο κ Νταβούτογλου δεν ξέχασε και την οικογένεια του Αλικάτ και κάλεσε στο ταξίδι αυτό στον Καναδά (μεταξύ 19-21 Σεπτεμβρίου) και την οικογένειά του.


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17860
http://geopoliticsdailynews.blogspot.gr/2012/09/pkk.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...