Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στα προβλήματα των δοντιών!

Ένα πολύ λεπτό φιλμ που επικαλύπτει τα δόντια και τα εμποδίζει να σαπίσουν ή τα κάνει να φαίνονται λευκότερα, δημιουργήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες, οι οποίοι υπόσχονται να περιορίσουν κατά πολύ τις επισκέψεις μας στον οδοντίατρο.
Αναλυτικότερα πρόκειται για ένα σκληρό και ταυτόχρονα πολύ εύκαμπτο υλικό από υδροξυαπατίτη – το βασικό συστατικό της αδαμαντίνης (σμάλτου), δηλαδή του εξωτερικού προστατευτικού στρώματος των δοντιών που θα μας κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται από τον τροχό!
perierga.gr - Τέλος στα προβλήματα των δοντιών!
Ο καθηγητής Σιγκέκι Χόντσου της Σχολής Βιολογικά Προσανατολισμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κίνκι στη δυτική Ιαπωνία, δήλωσε: «Είναι το πρώτο εύκαμπτο φύλο απατίτη στον κόσμο, το οποίο ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε για την προστασία των δοντιών ή για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης αδαμαντίνης. Οι οδοντίατροι θεωρούσαν κάτι τέτοιο απλώς ένα όνειρο, όμως εμείς στοχεύουμε στη δημιουργία τεχνητής αδαμαντίνης». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα χρειαστούν πέντε χρόνια μέχρι το φιλμ του νέου υλικού να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από τους οδοντιάτρους ως τεχνητή αδαμαντίνη.

lifo.gr
perierga.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...