Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΙΑ

Ρεπορτάζ : Γιάννης Αργυρόπουλος
 
Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο η παπαδιά και ο εραστής της. Η γυναίκα υποστήριξε πως ο συνεργός της την πίεζε να φέρει τον ιερέα στην περιοχή για να τον σκοτώσει. Διαφορετική εκδοχή...
δίνει ο 41χρονος.
Την ώρα που το ζευγάρι των σατανικών εραστών προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιος σχεδίασε την άγρια δολοφονία του ιερέα από την ορεινή Φωκίδα, εξαγριωμένοι κάτοικοι του Πύργου επιχείρησαν να τους λιντσάρουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο κατά την προσαγωγή τους χθες το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 41χρονο δράστη της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα και στη 43χρονη παπαδιά δίωξη για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια.
Λίγη ώρα αργότερα, συγκλονιστικά στοιχεία για το σατανικό ζευγάρι και τον τρόπο που σχεδίασαν και υλοποίησαν την εν ψυχρώ εκτέλεση του άτυχου ιερωμένου έδωσαν στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας, ταξίαρχος Δημήτρης Αλεξόπουλος, και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που προΐσταντο των ερευνών για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.
Κατάθεση - σοκ από την παπαδιά
Η παπαδιά και ο εραστής της προσήχθησαν χθες το πρωί στις 11.50 π.μ. στον εισαγγελέα Πύργου υπό τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα δεκάδων κατοίκων της περιοχής, που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.
Κάποιοι μάλιστα από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να κινηθούν εναντίον τους, παρότι τους συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Κατά την προσαγωγή της η παπαδιά φορούσε μαύρο αμάνικο μπλουζάκι και μαύρο παντελόνι, ενώ ο δράστης φορούσε φόρμα εργασίας.
Η παπαδιά και ο 41χρονος (φωτογραφία) είχαν προσχεδιάσει το δρομολόγιο, ώστε να μπορεί ο δράστης να σκοτώσει και να κρυφτεί σε γνώριμα γι' αυτόν μέρη. Πηγή: www.ilialive.gr
Η παπαδιά και ο 41χρονος (φωτογραφία) είχαν προσχεδιάσει το δρομολόγιο, ώστε να μπορεί ο δράστης να σκοτώσει και να κρυφτεί σε γνώριμα γι' αυτόν μέρη. Πηγή: www.ilialive.gr
Από τον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα κανένας δικηγόρος δεν είχε δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπισή τους.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι επιτελείς της Α.Δ. Ηλείας, η 43χρονη παπαδιά προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες του φόνου στον εραστή της.
Η γνωριμία
Πληροφορίες λένε πως η 43χρονη είχε γνωρίσει τον 41χρονο από έναν κοινό τους φίλο και συγχωριανό πριν από μερικούς μήνες. Ετσι ξεκίνησε αυτή η σχέση πάθους, όπου η 43χρονη φέρεται να μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στον γάμο της στον 41χρονο συνεργό της. Η παπαδιά φέρεται να υποστήριξε πως στο διάστημα αυτής της παράνομης σχέσης, ακούγοντας τα προβλήματα, ο 41χρονος την πίεζε να φέρει τον ιερέα στην περιοχή για να τον σκοτώσει.
Διαφορετική είναι η εκδοχή που φέρεται να παρουσιάζει ο 41χρονος, βάζοντας την παπαδιά στον ρόλο του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει τον 52χρονο ιερέα για να απαλλαγεί από την πίεση και τα προβλήματα ενός αποτυχημένου γάμου.
Ο στόχος του παράνομου ζευγαριού ήταν να ζήσει τον έρωτά του ελεύθερα.
Ο ιερέας φαίνεται να γνώριζε καλά τα αίτια της κακής πορείας του γάμου του και αντιδρούσε στα όσα αντιλαμβανόταν. Σίγουρα όμως δεν περίμενε πως θα έπεφτε νεκρός από το όπλο του εραστή, έπειτα από ένα σατανικά σχεδιασμένο, αλλά πρόχειρο, όπως αποδείχθηκε, στην εκτέλεση σενάριο.
52χρονος
Ηθελε να ανοίξει ταβέρνα στη σύζυγό του
Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του ζευγαριού περνούσαν κρίση, σύμφωνα και με όσα είπαν στους αστυνομικούς τα παιδιά της οικογένειας. Παρά τους τσακωμούς και τις έντονες λογομαχίες, ο ιερέας προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ευχαριστεί τη σύζυγό του. Γι' αυτόν τον λόγο «έτρεχε» να ολοκληρώσει κάποιες γραφειοκρατικές υποθέσεις έτσι ώστε να ανοίξει ταβέρνα στο χωριό που θα την είχε η σύζυγός του. Ακόμη και τα συχνά ταξίδια που έκανε στην Ηλεία στο πατρικό της συζύγου του ήταν για εκείνη, για να βλέπει τους γονείς της αλλά και τον εραστή της, ο οποίος καταγόταν από την Κρέστενα, ένα χωριό κοντά στο δικό της.
ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
«Θέλω να σαπίσει στη φυλακή»
Σοκαρισμένη από την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου είναι η αδερφή του Εφη, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως η νύφη της σχεδίασε με τον εραστή της τον θάνατο του αδερφού της. «Θέλω να σαπίσει στη φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Μέχρι να αποκαλυφθούν όλα όσα έκανε μου έλεγε ''Εφη, σ' αγαπώ'' και της έλεγα ''Δώρα, θα το περάσουμε μαζί''», υποστήριξε σε δηλώσεις της σε τοπικά ΜΜΕ η αδερφή του θύματος.
Και προσθέτει ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία του αδελφού της βρίσκεται η νύφη της: «Πώς να πάει εκεί το μυαλό μας; Τουλάχιστον τώρα που ξέρουμε ότι θα πάει φυλακή, νιώθουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης».
Ο 52χρονος ιερέας είχε γεννηθεί στην Αθήνα και από μικρός είχε δείξει μια τάση προς την εκκλησία. Εμενε στο Μαρούσι και εργαζόταν ως ηλεκτροσυγκολλητής. Πριν από 10 χρόνια αποφάσισε να φύγει από την πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί στο χωριό όπου καταγόταν η οικογένειά του.
Αλλά και στη μικρή κοινωνία των Πυρών Φωκίδας οι κάτοικοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως έχασαν με αυτό τον τρόπο τον ιερέα τους. «Δεν ήταν και πρότυπο παπαδιάς, αλλά δεν περιμέναμε να φθάσει και στον φόνο», λένε συγχωριανοί του Αθανάσιου Αυγερόπουλου.
ΠΙΣΩΠΛΑΤΟΣ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΕ «ΔΩΔΕΚΑΒΟΛΟ» ΦΥΣΙΓΓΙ
Το σχέδιο, η εκτέλεση και οι αντιφάσεις
Η παπαδιά φέρεται να είχε ενημερώσει τον 41χρονο για την άφιξή της μαζί με τον σύζυγό της στην Ηλεία. Είχε προσχεδιαστεί και ο χρόνος και το δρομολόγιο, ώστε να μπορεί ο δράστης να σκοτώσει και να κρυφτεί σε γνώριμα γι' αυτόν μέρη. Ετσι το πρωί της Δευτέρας τού είχε τηλεφωνήσει σε ανύποπτη στιγμή για να πει την πορεία τους, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία ενημέρωσε τον 41χρονο να περιμένει στον χώρο που τελικά έγινε το φονικό, την ώρα που ο 52χρονος ιερέας και η παπαδιά έφευγαν από την Αρχαία Ολυμπία όπου είχαν μεταβεί νωρίτερα.
Το αυτοκίνητο, το γκρι Fiat Punto, το οδηγούσε η παπαδιά, έτσι με το πρόσχημα της φυσικής ανάγκης ήταν εύκολο να το κατευθύνει στον συγκεκριμένο χώρο, που ο 41χρονος περίμενε. Μόλις κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και ενώ απομακρύνθηκε η παπαδιά, ο δράστης που ήταν κρυμμένος πίσω από τα πεύκα και από απόσταση τριών μέτρων πυροβόλησε τον ιερέα πισώπλατα. Ο ιερέας έπεσε νεκρός ακαριαία. Αλλωστε, η βολή με κυνηγετικό όπλο και φυσίγγι «δωδεκάβολο» (ή «εννιάβολο», κατά μια άλλη εκτίμηση) που χρησιμοποιούν σε κυνήγι αγριογούρουνου δεν άφηνε κανένα περιθώριο...
Εφυγε περπατώντας
Ο δράστης με ψυχραιμία έφυγε από το σημείο περπατώντας, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων προς το χωριό του, τους Κρουνούς. Στη διαδρομή πέταξε το όπλο σε μια λαγκαδιά, σημείο το οποίο υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας χθες. Συνέχισε για το χωριό με τη μοτοσικλέτα του. Η παπαδιά επέστρεψε μετά τον πυροβολισμό στο αυτοκίνητο και η συνέχεια από εκεί και ύστερα είναι λίγο-πολύ γνωστή, υποστηρίζοντας έπειτα στους αστυνομικούς τα περί ληστείας.
Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν τις επίμονες ερωτήσεις και ενώ η παπαδιά βρισκόταν «σοκαρισμένη» στο νοσοκομείο της Κρέστενας. Οι αστυνομικοί θέλησαν να αποσπάσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.
Τα όσα, όμως, περιέγραψε η 43χρονη κίνησαν την περιέργεια και σιγά σιγά ήρθαν και οι πρώτες αντιφάσεις. Στην πορεία, για να θολώσει τα νερά, δήλωνε στους αστυνομικούς πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Κάτι που έπεφτε στο κενό, καθώς δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τα παιδιά της οικογένειας. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου εξέταζαν πολλαπλά τα στοιχεία, πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η 43χρονη φέρεται να μίλησε για τη σχέση με τον 41χρονο και σιγά σιγά ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Ο φερόμενος ως εκτελεστής εντοπίστηκε το πρωί και προσήχθη στην Ασφάλεια. Νωρίς το μεσημέρι φέρεται να μίλησε και αυτός στους αστυνομικούς για τα όσα είχαν συμβεί. Λίγο μετά τις τρεις οδήγησε τον διοικητή και τους άνδρες της Ασφάλειας στο σημείο που είχε πετάξει το όπλο και στη συνέχεια έγινε μια άτυπη αναπαράσταση του εγκλήματος.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...