Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανάλυση ΟnAlert:Το PKK άλλαξε δόγμα . Η Τουρκία τρομάζει!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η αλλαγή στρατηγικής στα πεδία των μαχών που έχει ξεκινήσει το PKK ξαφνιάζει τις τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις που δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα πρόκληση.
Μέχρι σήμερα η Κουρδική οργάνωση μάχονταν στα βουνά της Νοτιοανατολικής Τουρκίας με την τακτική του ανταρτοπόλεμου. Λίγοι αντάρτες, αιφνιδιαστικά χτυπούσαν στόχους και μετά εξαφανίζονταν.

Τώρα όμως αυτό άλλαξε το PKK επιτίθεται με περισσότερα άτομα και κρατά θέσεις χωρίς να υποχωρεί. Ο στρατιωτικός ηγέτης του PKK εξήγησε την κατάσταση σχετικά με την μεγάλη επίθεση της οργάνωσης στην πόλη Σεμντίνλι όπου οι μάχες συνεχίζονται για πολλές ημέρες.
« Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν σύνορα. , αυτό έμεινε στο παρελθόν, μαζί με την τακτική ‘επίθεση-υποχώρηση, θα υπάρχουν και μάχες «επίθεσης, σταθεροποίησης της περιοχής και δημιουργία χαρακωμάτων».

Αυτό κάνει το PKK στο Σεμντίνλι που κρατά θέσεις εδώ και 15 ημέρες και παράλληλα χτυπά με την παλιά τακτική ανταρτοπόλεμου άλλους στόχους όπως στο Χακάρι όπου από την επίθεση σε φυλάκια σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...