Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εγκαταλείπουν τα Χανιά οι μετανάστες

Οι επιθέσεις και η οικονομική κρίση τους…
διώχνουν από την Ελλάδα

Φοβούνται οι μετανάστες της Κρήτης και γι’ αυτό αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Κρήτη. Το τελευταίο διάστημα, τα επεισόδια που ξεσπούν τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλα σημεία του νησιού προκαλούν ανησυχία σε κατοίκους και μετανάστες με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να επιζητούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Αιγύπτιοι μετανάστες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος του και το οποίο εκδηλώνεται με επιθέσεις ρατσιστικής βίας που ολοένα και πυκνώνουν, φεύγουν ή ψάχνουν τρόπους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα με τα ενοίκια και τα έξοδα διαβίωσης στην Ελλάδα γι' αυτό και οι περισσότεροι, το 90%, γυρίσανε ξανά στην πατρίδα τους. Από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό επέστρεψε στην Αίγυπτο και οι υπόλοιποι προς Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία κ.ά. Δεν υπάρχουν δουλειές πια στις οικοδομές, αφού το 90% από αυτούς δούλευε στον κλάδο της οικοδομής», επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγυπτίων στα Χανιά, Ashraf Kabara στα Χανιώτικα Νέα.

Και επεσήμανε ότι ο φόβος είναι ένας μεγάλος λόγος που φεύγουν οι περισσότεροι, τόνισε.

Πηγή: prismanews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...