Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ. Δήλωση διαμαρτυρίας αγιορειτών για Ηγούμενο Εφραίμ.

Μετά την Επιστολή Συμπαράστασης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους υπέρ του γέροντα Εφραίμ και της Μονής Βατοπαιδίου σύσσωμο όλο το Άγιο Όρος υπογράφει δήλωση διαμαρτυρίας και συμπαραστάσεως στον Γέροντα Εφραίμ


Το κείμενο έχει ως εξής:
Στις 10/23.12.2011 ελήφθη μία δικαστική απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών που δεν έχει προηγούμενο.
Η απόφαση προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ συγκλόνισε την πλειονότητα των Αγιορειτών πατέρων, όλο τον μοναχικό κόσμο και τους πιστούς ανά το πανελλήνιο.
Μάλιστα η εσπευσμένη ανακοίνωση της προ των μεγάλων εορτών αποτελεί πλήγμα ιδιαίτερης σημασίας και κλονίζει την σοβαρότητα και το κύρος του δικαστικού σώματος.
Δεν θέλουμε, αλλά αναγκαζόμαστε να πιστεύσουμε ότι υπήρξαν αφόρητες πολιτικές πιέσεις, που υπηρετούν πολιτικά συμφέροντα.
Είναι κρίμα, είναι άδικο και αναχρονιστικό, ακόμη και σήμερα η δικαστική εξουσία να ποδηγετείται και να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Είναι ανεπίτρεπτο και ακατανόητο να λέγεται ότι είναι επικίνδυνος για φυγή στο εξωτερικό και για διάπραξη περαιτέρω κακουργηματικών πράξεων.
Πλήθος έγκυρων νομικών και δικαστών απορούν και θεωρούν τουλάχιστον απαράδεκτη την απόφαση αυτή.
Πως είναι δυνατόν να το χωρέσει κοινός νους ότι όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Βατοπεδίου η απηλλάγησαν η δεν προφυλακίστηκαν, ενώ όλο το βάρος πέφτει στον Γέροντα με το αφελές συμπέρασμα ότι είναι ύποπτος για συνέχιση διαπράξεως εγκλημάτων; Ποιός μπορεί να το πιστεύσει αυτό;
Οι κύριοι υπαίτιοι, που έφεραν σε αυτό το κατάντημα την πατρίδα μας, νομίζουν ότι έτσι φέρνουν την κάθαρση και την αποκατάσταση;
Όμως οι ημέρες αυτές των εορτών μας προτρέπουν να μετατρέψουμε την λύπη μας σε προσευχή θερμή και διαρκή και να μην εμπιστευόμαστε στους άρχοντες, αλλά στον εν φάτνη ανακλιθέντα Ιησού Χριστό.
Ο Γεννηθείς Χριστός θα ενισχύει τον σεβαστό και αγαπητό Καθηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος έφυγε από τον κόσμο για το Άγιον Όρος από αγάπη στον Θεό και ποτέ δεν διανοήθηκε ν' αναχωρήσει από τη χώρα, τότε που εύκολα μπορούσε.
Τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την εν Χριστώ αγάπη και την αμέριστη συμπαράσταση για το ξεπέρασμα και αυτής της δοκιμασίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πόλεμο και διάθεση κακοπροαίρετης μεταχειρίσεως της Εκκλησίας, του μοναχισμού, του Αγίου Όρους, της Μονής Βατοπεδίου και του ιδίου.
Η αδελφότητα της Μονής αρραγής συνεχίζει απτόητη τον πνευματικό της αγώνα και δέεται ολόθερμα για τον πνευματικό της πατέρα.
Θα υπομείνει γενναία και τον πειρασμό αυτόν και θα ευλογηθεί πλούσια από τον Κύριο.
Σήμερα είναι μία φιλόπονη και φίλεργη αδελφότητα με περισσότερους από εκατό μοναχούς.
Πιστή στους μοναχικούς θεσμούς, στις νουθεσίες Γερόντων, στον Εσωτερικό Κανονισμό της μονής και στον Καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους, θα εξέλθει της παρούσης κρίσεως δυνατώτερη και ωριμώτερη.
Ορισμένοι πατέρες λέγουν πως η παρούσα προφυλάκιση, η οποία δεν έπεισε κανένα για την αναγκαιότητά της, είναι μία ένταση στην από καιρό πνευματική κρίση του τόπου μας, η οποία έφερε και την οικονομική κρίση.
Η σιωπή των ταγών για μία ακόμη φορά ανησυχεί. Υπογράφουμε πιστεύοντας πως θα υπάρξει ανάνηψη και τον τελευταίο λόγο θα πει ο Θεός.
Το λυπηρό αυτό γεγονός δεν μπορεί να στερήσει τη χαρά των Χριστουγέννων, μας οδηγεί όμως σε βαθειά περίσκεψη για το μέλλον μας, για την πορεία του έθνους μας.
Το άδικο ποτέ δεν ευλογείται. Ο πνευματικός νόμος λειτουργεί ανεμπόδιστα και όποιος συνεργεί στην αδικία θα λάβει τον δικό του «μισθό».
Ακολουθούν υπογραφές πέραν των διακοσίων Αγιορειτών Γερόντων μετά των συνοδειών τους.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...