Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονίζουν οι διηγήσεις των ελεύθερων σκοπευτών στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι σκοπευτές της εξολόθρευσαν ένα ολόκληρο τάγμα Ουκρανών και μισθοφόρων ελεύθερων σκοπευτών το 2023

Μια από τις πιο ακριβείς και άκρως επικίνδυνες αποστολές στον Ουκρανικό πόλεμο, είναι των Ελεύθερων Σκοπευτών…
Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι σκοπευτές της εξολόθρευσαν ένα ολόκληρο τάγμα Ουκρανών και μισθοφόρων ελεύθερων σκοπευτών το 2023.
Ένας Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε μετά από τέσσερις ημέρες αναμονής τον επιδιωκόμενο στόχο.
Επίσης ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη δολοφονία ελεύθερου σκοπευτή σε απόσταση ρεκόρ 3,8 χιλιομέτρων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD) δημοσίευσε βίντεο με τους ελεύθερους σκοπευτές του σε δράση, που δείχνουν είτε μοναχικούς ελεύθερους σκοπευτές είτε ζευγάρια ελεύθερου σκοπευτή να χτυπούν στόχους μεγάλων αποστάσεων.
Πλάνα από τα ψηφιοποιημένα σκοπευτήρια τουφεκιού και τα συστήματα παρακολούθησης έχουν καταγράψει τις δολοφονίες.
Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει και τα τρία χαρακτηριστικά που φυσικά εξασφαλίζουν ρεκόρ…. .

Μάχες ρεκόρ μεταξύ ελεύθερων σκοπευτών Ρωσίας – Ουκρακίας

Εν τω μεταξύ, η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας παρουσίασε ένα νέο τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με μπουλόνι νωρίτερα αυτό το μήνα. Αυτό υποδηλώνει ότι ανταποκρινόταν σε επείγουσες ανάγκες και ότι οι μονομαχίες με ελεύθερους σκοπευτές είναι ακόμη πιο έντονες από ότι αναφέρεται στα ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής περίμενε 4 ημέρες ακίνητος για να σκοτώσει τον στόχο

Σύμφωνα με μια αναφορά, ένας Ρώσος εθελοντής ελεύθερος σκοπευτής με το διακριτικό κλήσης «Skull» πέρασε τέσσερις ημέρες σε ενέδρα και τελικά «σκότωσε τον εχθρό με μια βολή»
Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί σε άλλο στόχο, αυτή τη φορά από ξαπλωμένη θέση.
Ένα υπέρυθρο πλάνο δείχνει τη σφαίρα να χτυπά ένα αντικείμενο, πιθανώς ένα κεφάλι, κρυμμένο πίσω από κλαδιά.
«Για τέσσερις ημέρες περίμενε υπομονετικά τον μαχητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να δείξει το κεφάλι του πίσω από τα κλαδιά.
Ο ρώσος ελεύθερος σκοπευτής χρειάστηκε κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα για να δει τον στόχο και να τον εξολοθρεύσει.

Ο Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής σπάει παγκόσμιο ρεκόρ

Μεταξύ 19 και 24 Νοεμβρίου, υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία για να γιορτάσουν τα κατορθώματα των αντίστοιχων ελεύθερων σκοπευτών τους. Στις 19 Νοεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα γραφικό βίντεο με ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών από τα αερομεταφερόμενα στρατεύματά στο Bakhmut ή Artyomovsk στην ανατολική Ουκρανία στο Donetsk.
Το βίντεο έδειχνε ένα δίδυμο ελεύθερων σκοπευτών σε ένα δωμάτιο ενός σπιτιού, όπου ο ελεύθερος σκοπευτής έριξε μια βολή και η θερμική κάμερα να δείχνει απλά να διαμελίζεται ένα κεφάλι.
Οι «Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να πλησιάσουν ρωσικές θέσεις κοντά στο Artyomovsk τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, σκοτώνονται».
«Οι ελεύθεροι σκοπευτές χτυπούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων, αλλάζοντας θέση μετά από κάθε βολή».

Η απάντηση των Ουκρανών

Μετά από αυτήν την ενημέρωση, η κύρια υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, η SBU, ανέφερε ότι ο ελεύθερος σκοπευτής της σημείωσε «παγκόσμιο ρεκόρ» σκοτώνοντας ένα ρωσικό στόχο σε απόσταση σχεδόν 3,8 χιλιομέτρων.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3.540 μέτρα.
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram έδειξε δύο Ρώσους στρατιώτες να στέκονται σε μια θέση όταν μια σφαίρα από το τουφέκι «Volodar Obriyu (Άρχοντας του Ορίζοντα)» χρειάστηκε περίπου 11 δευτερόλεπτα για να διανύσει την απόσταση και να χτυπήσει έναν από τους στόχους…

Οι Ρώσοι καταστρέφουν ένα ολόκληρο τάγμα Ελεύθερων Σκοπευτών 600 με 800 σε 8 μήνες

Στις 24 Νοεμβρίου, η Ρωσία κυκλοφόρησε ένα βίντεο ενός Ρώσου στρατιώτη με έναν ελεύθερο σκοπευτή τύπου bullpup να στοχεύει γενικά και ένα UAV να πετάει από πάνω.
Μετακινείται με τον συνεργάτη του, ο οποίος είναι οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι.
Κατά την Ρωσία οι ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές παρείχαν υποστήριξη σε μια Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού κοντά στο Ugledar, και είχαν εξολοθρεύσει «σχεδόν ένα ολόκληρο Ουκρανικό τάγμα» από τον Φεβρουάριο.
Ένα τάγμα έχει περίπου 600 με 800 στρατιώτες.

Το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή που χρησιμοποιείται εδώ είναι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στο βίντεο της 19ης Δεκεμβρίου.
Είναι πιθανώς ένα Lobaev Arms LAR-10.
Οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές έλαβαν μια νέα παρτίδα του τουφεκίου ελεύθερου σκοπευτή υψηλής ακρίβειας BespokeGun Raptor Tactical που εκτοξεύει βλήμα 0,338 Lapua Magnum.
Αυτό είναι για χρήση στη «βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη».

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...