Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Το ανθελληνικό πρόσωπο της διοικούσης Εκκλησίας

σ.σ. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εκδήλωση για «τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» (δηλ. τους λαθρομετανάστες στην πλειονότητά τους) με την υπογραφή της διοικούσης Εκκλησίας. Έχει ξαναειπωθεί ότι εμπλέκουν το ράσο σε αυτήν την υπόθεση για να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα την αντικατάστασή μας από αλλόθρησκους αλλοδαπούς.

Φτιάξανε μία ΜΚΟ της Εκκλησίας, την οποία καλοταΐζουνε για να μην έχει και κανείς παράπονο, και παριστάνουν τους φιλάνθρωπους. Η ΜΚΟ «Συνύπαρξις» (έχει και το όνομα την σημασία του) χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ξανά και ξανά η ίδια ιστορία, από την μία εκδήλωση στην άλλη, μας περνάνε υπογείως το μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Μας λένε, έρχονται και θα συνεχίσουνε να έρχονται όσοι, όποιοι και όπως θέλουν, και θα κηρύττουμε και «εθνικό πένθος» άμα παθαίνουνε κάτι στα ύδατα. Και θα τους δεχόμαστε, και θα τους ταΐζουμε και θα τους εντάσσουμε, και θα τους δίνουμε τις δουλειές σας, κι εσείς οι Έλληνες να πάτε να πνιγείτε.

Για τις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία που σβήνουν το έθνος οι καλοταϊσμένοι αργόσχολοι μητροπολιτάδες δεν έχουν τίποτα να πούνε. Εκτός από το να είναι επικίνδυνοι έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε ποιος είναι ο ρόλος τους. Οργή λαού φωνή Θεού. Θα έλθει και αυτωνών η ώρα τους.


Στην Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το ταξίδι «από το χθες στο σήμερα», της Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας του οργανισμού «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στην Αίθουσα Τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσίασε τον επετειακό Τόμο για τα 45 χρόνια της προσφοράς της Εκκλησίας της Ελλάδος στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους παλιννοστούντες, ενώ εγκαινιάστηκε και η έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας από το χθες στο σήμερα»

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καθώς και ο πρόεδρος της ΦΑΑΘ κ. Κωνσταντινίδης, οι οποίοι και υπογράμμισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ στη φροντίδα των εμπερίσταστων αδελφών.

Ο Πρόεδρος της ”ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έκανε στην εναρκτήρια ομιλία του αναδρομή στην ιστορία του Φορέα και το έργο που έχει επιτελεσθεί κατά τα 45 χρόνια λειτουργίας του.

«Το έργο της ”ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ”, σύμφωνα και με τις Πατερικές διδαχές είναι η φροντίδα του «ξένου» ως φροντίδα του ίδιου του Χριστού. Με μελέτη και διερεύνηση, με επιστημονική προσέγγιση, αλλά και απόλυτη διαφάνεια, μέσω των προγραμμάτων που σχεδιάζει και υλοποιεί, επιδιώκει να καταστήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πρωταγωνιστές της ιστορίας τους» είπε ο κ. Αθηναγόρας. «Στόχος και φιλοσοφία μας», είπε, «είναι οι πρόσφυγες να υποστηριχτούν ώστε να γίνουν ενεργητικοί δρώντες και όχι παθητικοί αποδέκτες υπηρεσιών και επιδομάτων. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε ώστε η παρουσία τους να εκληφθεί ως ευκαιρία απ’ όλη την κοινωνία και όχι ως απειλή. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τη διαμόρφωση συνθηκών που θα επιτρέπουν την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ με τρόπο αμοιβαία επωφελή για τους πρόσφυγες αλλά και για τα ευρωπαϊκά κράτη».

Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας Ευάλωτων πολιτών και θεσμικής προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: Η προσφορά της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ στον τομέα της παιδικής προστασίας. Σε αυτήν υπογράμμισε την συνεισφορά της Εκκλησίας δια της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ στην προστασία των πιο ευάλωτων προσφύγων που είναι τα παιδιά. Αναφέρθηκε δε εκτενώς στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός σε συνεργασία και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας, ενώ αναφέρθηκε στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έλαβε η χώρα μας, το οποίο θα υλοποιηθεί με συντονισμό από τη ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ ως επικεφαλής σύμπραξης με άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής της ”ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ”, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο οποίος αρχικά ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψε για την παρουσίαση του έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο τομέα της παλιννόστησης και της προσφυγιάς. Ιδιαίτερη δε αναφορά πραγματοποίησε στο θεολογικό υπόβαθρο του επιτελούμενου έργου και της συμπόρευσής του με τις Ευαγγελικές προτροπές.

Αναφέρθηκε δε στα έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της Έκθεσης, τονίζοντας ότι μέσω αυτών διαφαίνεται η νέα ζωή που προσφέρεται σε αυτά τα παιδιά. Μία νέα ζωή, εδώ στην πάντοτε φιλόξενη Ελλάδα, πλημμυρισμένη από φως και ενδεδυμένη με ασφάλεια και ελπίδα. Και ολοκλήρωσε διαβάζοντας το γράμμα ενός μικρού παιδιού που έλεγε: «…Δεκαπέντε μέρες ταξίδευα και ζούσα με πολύ φόβο. Κάθε μέρα και κάθε βράδυ αισθανόμουν τον φόβο γύρω μου. Όταν έφτασα στην Ελλάδα ένοιωσα ασφάλεια. Η στεναχώρια και οι φόβοι που είχα μέσα στην καρδιά μου ηρέμησαν. Μου αρέσει η ζωή εδώ και αγαπώ αυτό το μέρος…».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας, Ε. Σιμόπουλος, και Ν. Χατζηιωαννίδου, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ι. Σάββας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας κ. Ευστ. Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Π. Τσακίρης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στ. Αγγελούδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στ. Γωγάκος, πρόεδρος του ΟΒΡΕΠΟΜ, ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ κ. Γ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Αθ. Μπέγκας.

Η έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι: 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Ρομφαία

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...