Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Συζητούν για "Sykes-Picot" & κουρδικό κράτος-Ισραήλ σε Α.Mέρκελ: «Μην μιλάς - Φταις για Ολοκαύτωμα & θηριωδίες»

Μέρκελ: "Δεν στηρίζω κουρδικό κράτος" - Β.Πούτιν: "Δεν πουλάω συμμάχους & αρχές" - Ανησυχεί το Ιράν - Για "Μεγάλο Κουρδιστάν" κάνουν λόγο οι Κούρδοι

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την διαμόρφωση των νέων συνόρων των κρατών της Μέσης Ανατολής μέσω της δημουργίας κουρδικού κράτους με την Α.Μέρκελ δύο φορές να δηλώνει πως είναι κάθετα αντίθετη στην προοπτική αυτή και το Ισραήλ να της επιτίθεται με σφοδρότητα λέγοντας πως "δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εσύ όπλισες τον Σαντάμ Χουσείν και είσαι υπεύθυνη για γενοκτονία και Ολοκαύτωμα"!
"H Γερμανία έστειλε όπλα στον Σαντάμ Χουσείν και τώρα λέει ότι το κουρδικό κράτος θα βλάψει την ειρήνη"
Με την σκληρή αυτή φράση σχολίασαν ισραηλινές διπλωματικές πηγές την διπλή άρνηση της Α.Μέρκελ στην προοπτική δημιουργίας κουρδικού κράτους.
Η Α.Μέρκελ πραγματοποίησε διπλή παρέμβαση για το θέμα λέγοντας σε Κούρδους μαθητές στην Γερμανία ότι "οι Κούρδοι δεν αξίζουν κράτος επειδή αυτό θα δεν θα υπηρετήσει την ειρήνη στην περιοχή"!
Συγκεκριμένα, είπε σε μαθητές στην Κάτω Σαξονία ότι αν και οι Κούρδοι αξίζουν "δίκαιες συνθήκες και αυτονομία στο Ιράκ, εντούτοις δεν αξίζουν την ανεξαρτησία τους.
"Η περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ είναι αυτόνομη περιοχή. Δεν πιστεύω πως η ύπαρξη ενός κουρδικού κράτους θα υπηρετήσει την ειρήνη στην περιοχή".
Την ίδια θέση επανέλαβε λίγο αργότερα και στον ρεπόρτερ του Kurdistan 24, Barzan Hassan, στον οποίο είπε ότι "η πολιτική της χώρας μου δεν έχει αλλάξει προς το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εδαφική του ακεραιότητα, και αυτό θα το κάνουμε πολύ ενεργητικά"
Η απάντηση από την πλευρά του Ισραήλ δεν άργησε να έρθει.
"Ηταν το 1980 που οι γερμανικές εταιρείες και οι μηχανικοί βοήθησαν τον Σαντάμ Χουσείν να κατασκευάσει θωρακισμένα καταφύγια. 27 γερμανικές εταιρείες τον βοηθούσαν!
Ακόμη πιο εξοργιστικές είναι - αν σκεφτεί κανείς και τον γερμανικό ρόλο στο Ολοκαύτωμα -, οι πληροφορίες ότι το 1991 οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν την μεταφορά όπλων στο Ιράκ.
Εντυπωσιακή ήταν και η γερμανική βοήθεια στο Ιράκ που στόχο είχε την ανάπτυξη χημικών αερίων που χρησιμοποιήθηκαν στην μεγάλη σφαγή των Κούρδων το 1998!
Μια ολόκληρη εγκατάσταση χημικού πολέμου κατασκεύασε γερμανική εταιρεία για τον Σαντάμ!
Αλλωστε είναι γνωστό πως σε άρθρο του 2013 το περιοδικό "Berkeley Journal of International Law" κατηγόρησε την Γερμανία για συνέργεια στην "γενοκτονία των Κούρδων"!
Και τώρα έρχεται η Α.Μέρκελ να μας πει πως οι κουρδικές φιλοδοξίες θα "βλάψουν την ειρήνη". Μίλησε η Γερμανία με τους ρόλους της σε δύο παγκόσμιους πολέμους και μια γενοκτονία στην νότιο Αφρική (Namibia) και το Ολοκαύτωμα" τονίζουν οι Ισραηλινοί.
Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας ενώνονται με τους Κούρδους του Ιράν!
Σε μια πολύ σπάνια επίσκεψη ενδεικτική των υπόγειων διεργασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει, αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας επισκέφτηκε τους Κούρδους του Ιράν με σκοπό την σύσταση "Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου/Κογκρέσου"!
Η αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας από την περιοχή της "Ροτζάβα" περιελάμβανε 4 πολιτικά μέρη και επισκέφτηκε το αρχηγείο του "Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράν" (KDP) καθώς και το "Δημοκρατικό Κόμμα του Ιρανικού Κουρδιστάν" (PDKI).
Είναι η πρώτη φορά ου συμβαίνει κάτι τέτοιο και σίγουρα η πρωτοβουλία ανήκει σε τρίτη χώρα...
Οπως αναφέρουν κουρδικές πηγές "σκοπός είναι ένας οδικός χάρτης για 40 εκατ. Κούρδους σε Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και Συρία. Πρέπει να ξεκινήσει ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των Κούρδων και να δημιουργηθούν συνθήκες ενότητας μεταξύ όλων μας που συνθέτουμε το "Μεγάλο Κουρδιστάν"!
Ταυτόχρονα και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για το ζήτημα εν όψει και της Συνόδου Κορυφής ΗΠΑ-Ισραήλ-Ρωσίας. Είπε σχετικά:
"Τι θα σημαίνει "μια συμφωνία"; Αυτό είναι ένα είδος εμπορικής δραστηριότητας. Οχι, εμείς δεν εμπορευόμαστε συμμάχους, συμφέροντα ή τις αρχές μας"!
Από την πλευρά του ο σύμβουλος Ασφαλείας, Nikolai Patrushev, σε μια συνάντηση με τον ιρανό ομόλογο του, είπε ότι η Μόσχα θα "ενημερώσει το Ιράν για τα αποτελέσμα της Συνόδου Κορυφής με τους ομολόγους του από ΗΠΑ και Ισραήλ"!
"Θα δούμε τα αντικρουόμενα συμφέροντα των κρατών. Η Ρωσία θα λάβει υπόψιν της τα συμφέροντα του Ιράν στην Συρία και θα "βάλει στην εικόνα" Ιραήλ και ΗΠΑ" είπε αναφορικά με το θέμα.
Και ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για την Συρία, ο Lavrentyev, σχολίασε μια πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Ρωσίας για την περιοχή:
"Οι εικασίες για μια συμφωνία δεν είναι σωστές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια συμφωνία. Δεν θα διαπραγματευτούμε καμία ξεχωριστή συμφωνία πίσω από την πλάτη των συμμάχων μας"!
Είναι φανερό πως το μέλλος του Ιράν, η Συρία και μια νέα "Sykes-Picot" με δημιουργία κουρδικού κράτους έχουν τεθεί επί τάπητος. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...