Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε όλο το ΒΑ Χαλέπι


Oι »αντάρτες » έχασαν τον έλεγχο όλου του ΒΑ τους προπύργιου του Χαλεπίου μετέφερε τη Δευτέρα το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), καθώς οι δυνάμεις του στρατού συνέχισαν την επίθεσή τους για ν΄ανακτήσουν ολόκληρη την πόλη.

Ο στρατός ανέκτησε τη Δευτέρα τις συνοικίες Sakhour, Haydariyé και Cheikh Khodr, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές ανακατέλαβαν τη συνοικία Cheikh Fares από τους »αντάρτες » μεταδίδει το OSDH.

« Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο όλων των συνοικιών του ΒΑ Χαλεπίου και πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα τους έπειτα από το 2012 », αναφέρει η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο OSDH.

Τα κρατικά μίντια ομοίως έκαναν ειδική μνεία στην απελευθέρωση των συνοικιών Sakhour και Haydariyé, μεταδίδοντας εικόνες με χιλιάδες πολίτες που διέφυγαν από το Α Χαλέπι αυτές τις τελευταίες ημέρες. 

Η απελευθέρωση από το στρατό το Σάββατο της συνοικίας Massaken Hanano της πιο μεγάλης του Α Χαλεπίου σημάδεψε την αρχή αυτής της σημαντικής προέλασης του στρατού.
Η ανάκτηση της συνοικίας Sakhour είναι στρατηγικής σημασίας γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο ο στρατός έκοψε οριστικά το Ανατολικό Χαλέπι στα δύο.AFP28/11/2016

Σύμφωνα με το southfront 28.11.16 ο συριακός στρατός απελευθέρωσε τη συνοικία Sheikh Khizir και έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του όλο το βόρειο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου.

Τοπικό μέσο αναφέρει ότι ο στρατός ανακατέλαβε όλο το βόρειο τμήμα των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου απελευυθερώνοντας 20 χλμ σε δύο 24ωρα.


https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...