Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Σεραφείμ των Ελλήνων κατά των μασώνων

σχόλιο Γ.Θ : Για άλλη μια φορά η νεοελληνική δικαιοσύνη ξεμασκαρώθηκε...
Πιθανόν αυτός να ήταν και ένας επιπρόσθετος σκοπός του Σεραφείμ των Ελλήνων.

Προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία ζητούσε την διάλυση του τεκτονικού Ιδρύματος, απέρριψε το ΣτΕ .

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κατά κόσμον Xρήστος Μεντζελόπουλος ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα» το οποίο όπως υποστήριζε αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε ότι τα επίμαχα ιδρύματα έχουν παρεκκλίνει του σκοπού τους και πορωθούν «κρυφίως θρησκευτική πίστη» και συγκεκριμένα ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα» εξαπάτησε το κράτος, καθώς «δεν έχει ως πραγματικό σκοπό την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών έργων, αλλά την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση μασονικών στοών και την προώθηση  της  λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (ΜΑΤΣ), ο οποίος  οντοποείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου».
Όπως υποστήριζε, προωθεί «τη θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού ο οποίος αποτελεί μη γνωστή θρησκεία, αντικείμενη στην δημόσια τάξη και συνεπώς μη προστατευόμενη από το άρθρο 13 του Συντάγματος», ενώ υπογράμμιζε ότι εντός δε του εν λόγω ιδρύματος «το οποίο είναι παγανιστικός ναός, πραγματοποιούνται μυήσεις στο μυσταγωγικό σύστημα της μασονίας, η οποία αποτελεί θρησκευτική συνωμοτική οργάνωση».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη  διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς αυτά παρέκλιναν του σκοπού τους. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και έτσι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση του ΣτΕ
Το ΣτΕ με την υπ’  αριθμ. 549/2016 απόφασή του έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του Μητροπολίτη και του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον στον επίμαχο Μητροπολίτη για να ζητήσει την διάλυση του εν λόγω Ιδρύματος,
Και αυτό γιατί ούτε από το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ούτε από άλλη νομοθετική διάταξη αναγνωρίζεται σε Μητροπολίτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα  για διάλυση ιδρύματος. Έτσι, ως προς το σκέλος αυτό απορρίφθηκε η προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.
Στη συνέχεια,  το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το δεύτερο σκέλος της προσφυγής, που αφορούσε την κατάργηση του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς δεν υφίσταται ίδρυμα με αυτή την επωνυμία, σύμφωνα με τα  υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Τέλος, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις κατά του Μητροπολίτη, του «Τεκτονικού Ιδρύματος», της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» και του Χρήστου Μανέα «πρώην Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», προέδρου του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου Φιλοσοφικού Τεκτονισμού» και  πρόεδρου της «Τεκτονικής Ένωσης».
Να σημειωθεί ότι το Τεκτονικό Ίδρυμα συστάθηκε με το από 17.8.1927 βασιλικό διάταγμα και μεταξύ των σκοπών του είναι η ευόδωση ‘έργων ευποιίας, η περίθαλψη ενδεών, η μόρφωση απόρων παιδιών, κ.λπ.

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...