Η 24χρονη γαλλιδα βουλευτής, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και νούμερο 3 του Εθνικού Μετώπου της γαλλικής ακροδεξιάς, επεσήμανε σε συνέντευξή της στο γαλλικό RT πως Παρίσι και Μόσχα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Συρία:
«Η πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποδείχθηκε εντελώς αντιπαραγωγική πρωτίστως για τη γαλλική οικονομία. Το ναυάγιο της συμφωνίας για τα Mistral, για παράδειγμα, ήταν καταστροφική οικονομικά ενώ έφερε σε αμηχανία τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς της κόστισε όχι μόνο δισεκατομμύρια ευρώ αλλά έπληξε την φήμη και την αξιοπιστία της. Την ίδια στιγμή, το Παρίσι προχωρά συνεχώς σε άστοχες πολιτικές αποφάσεις, όπως οι εταιρικές σχέσεις με χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, καθεστώτα εντελώς αντιδημοκρατικά με τρομερές παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και την ίδια στιγμή αντιτίθεται στη Ρωσία. Αυτό είναι παράλογο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Ρωσία και Γαλλία διατηρούν εδώ και χρόνια σχέση συμμάχων, τόσο εμπορικά όσο και γεωπολιτικά. Πρέπει επιτέλους το Παρίσι να οικοδομήσει πολιτικές σχέσεις σε νέα βάση με τη Μόσχα και να απεξαρτηθεί από τις διαταγές της Ουάσινγκτον».
Η Συρία, η τρομοκρατία και ο Ασαντ
Ερωτηθείσα για την απόφαση της Ρωσίας να στηρίξει στρατιωτικά την κυβέρνηση Ασαντ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους η Μαριόν Λεπέν τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο ισλαμικός εξτρεμισμός αποτελεί τον υπ 'αριθμόν 1 εχθρό εναντίον του οποίου θα πρέπει να ενωθεί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα. «Πιστεύω πως ο γαλλικός λαός δεν ξεγιελιέται με τις στρατηγικές της Ουάσινγκτον και καταλαβαίνει πολύ καλά τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αυτοί είναι που μας απειλούν και απέναντι σε αυτούς θα πρέπει όλοι να ενωθούμε και να αγωνιστούμε μαζί με τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες στα πλαίσια μιας διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας», τόνισε η Λεπέν, συμπληρώνοντας πως η Μόσχα για άλλη μια φορά φορά έκανε κάτι που η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να κάνει. «Οι τρομοκράτες του ISIS θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν πολύ πριν πατήσουν το πόδι τους σε γαλλικό έδαφος».
Τέλος, αναφερόμενη στον σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, η Λεπέν επεσήμανε πως δεν αποτελεί κίνδυνο και αυτό το επιβεβαιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες σύριοι πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες που αιτούνται ασύλου από τη Γαλλία, ακθώς λένε πως έφυγαν από τη χώρα τους όχι από τις θηριωδίες του καθεστώτος, αλλά από τις θηριωδίες των τζιχαντιστών. «Γι 'αυτούς τους ανθρώπους, προετεραιότητα δεν είναι η ανατροπή του Ασαντ αλλά ο αγώνας κατά της της ισλαμικής τρομοκρατίας» καταλήγει η Μαριόν Λεπέν.
http://gr.rbth.com