Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΣΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ...ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ! 30.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η "ΓΛΑΣΤΡΑ" ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΝΩ Ο ΤΖΕΦΡΥ "ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ" ΣΤΑ 10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ!

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).

Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" και βάσει στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:

Οι περικοπές

* Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.

* Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

* Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως. Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

Το υπουργικό

* Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

* Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.

* Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου. Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα, και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.

Δύο συντάξεις

* Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.

* Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι

* Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

* Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη. Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.

* Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.

Εφάπαξ 58 μισθοί

* Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ "ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ" (τους οποίους βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία να κοπροσκυλιάζουν στο πολυτελές καφενείο-εντευκτήριο της Βουλής) ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΩΣ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ","ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ","ΣΑΣ ΣΩΣΑΜΕ" ΚΛΠ!

Όπως βλέπουμε,ΜΟΝΑΧΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ!Είναι πραγματικά εξωφρενικό να διαβάζεις πως ο "Πρόεδρος της Δημοκρατίας",δηλαδή το...αγαλματάκι ακούνητο και αμίλητο που χρησιμεύει μόνο για χαιρετούρες και άλλα εθιμοτυπικά "σόου",να λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο πολιτικό!!!

Ενώ ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ Γιωργάκης,μαζί με το βουβάλι τον Πάγκαλο,να αμείβονται πλουσιοπάροχα για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν στον ελληνικό λαό!

Κι από κοντά,όλοι οι Υπουργοί και λοιποί Βουλευτές,να κατοχυρώνουν ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Το πλέον εξοργιστικό όμως,είναι ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ "ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ",ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΙΩΝ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

Δεν απορούμε φυσικά,που τα αφεντικά φρόντισαν έτσι ώστε τα πιστά σκυλιά τους,να απολαμβάνουν τέτοιες παροχές:Είναι άλλωστε...σκληρή και ψυχοφθόρα η "δουλειά" που κάνουν και δεν περιορίζεται μονάχα στη Βουλή,αλλά και εκτός αυτής (με προπαγάνδα σε Μμε,ιστολόγια,απειλές,εκβιασμούς και στοχοποιήσεις πολιτών)!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ:ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!


Για να μην πάθουν...κάνα σοκ τα γνωστά παπαγαλάκια,δεν εννοούμε ούτε χούντες ούτε απολυταρχικά καθεστώτα.Για αρχή,θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:


-ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ της βουλευτικής αποζημίωσης στον ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (περίπου 800 ευρώ) και για Υπουργούς,Πρωθυπουργό και Πρόεδρο ανώτατο πλαφόν τα 2000 ευρώ.


-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ,που περιλαμβάνουν από λογαριασμούς κινητών μέχρι πληρωμή καφέδων (!!!) σε αεροδρόμια.


-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΩΝ που φυλάνε ανά...δεκάδες τους κοπρίτες.Φύλαξη από έναν και μόνο σε όσους τον έχουν πραγματικά ανάγκη.


-ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ,ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ OFFSHORE ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.


-Πρόσληψη ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ υπαλλήλων της Βουλής και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ όσων πρόσκεινται σε κόμματα και "ιδιαίτερα" γραφεία πολιτικών.


-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Βουλευτών και μείωση του μισθού των 800 ευρώ στο μισό,αν εξασκούν ταυτόχρονα και άλλο επάγγελμα.-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ.


Νομίζουμε πως με τα παραπάνω συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών,ανεξαρτήτως κόμματος.
hellas-orthodoxy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...