Αυτό το λαχταριστό κέικ έχει τραγανή κρούστα αλλά στο κέντρο του είναι ζουμερό!
Διαδικασία
Πούλπα πορτοκαλιού
- Βράζουμε 3-4 μέτρια πορτοκάλια ολόκληρα, με τη φλούδα τους, σε άφθονο νερό, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν είναι έτοιμα – θα πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
- Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στη
μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν, και τα πολτοποιούμε στον
πολυκόφτη, μαζί με τις φλούδες, μέχρι να φτιάξουμε λείο πουρέ.
Κεικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πούλπα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το
αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε και το αλάτι και
ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι να γίνουν
ομοιογενές μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ με διαστάσεις περίπου 19 x 8 εκ. και ύψος 7 εκ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
πηγή