Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Αναζωπυρώνεται η ένταση στην Ουκρανία. Η Ρωσία προειδοποιεί τις μαριονέτες της Δύσης στο Κιέβο

Το Κρεμλίνο ετοιμάζει ''καταιγιστική'' απάντηση στις κινήσεις των ουκρανικών δυνάμεων

Η Μόσχα έστειλε σαφές “μήνυμα” στο Κίεβο για τα σχέδια ανακατάληψης της Ανατολικής Ουκρανίας.

“Εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy δώσει την εντολή στους Ουκρανούς μαχητές να επιτεθούν μαζικά στο Ντονέτσκ, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις ρωσόφωνες δημοκρατίες”.

Αυτό δήλωσε ο Alexander Sherin, πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμας.

«Εφόσον έχουμε αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία και υπάρχει η πληροφορία ότι υπάρχει συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στα σύνορα από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με ξένους συμβούλους, θα αντιδράσουμε άμεσα και σκληρά, αφού θα έχουμε παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ, με την διατάραξη του συστήματος κατάπαυσης του πυρός”, είπε ο Σερίν σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Ρώσος βουλευτής υπενθύμισε επίσης ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Ντονένσκ έχουν ήδη λάβει ρωσικά διαβατήρια και η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες της.

Σήμερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Άβακοφ, μίλησε για την ετοιμότητα στρατιωτικής εισβολής στο Ντονένσκ με στόχο την «σύνθλιψη των Ρώσων».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ηγέτης του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, πιστεύει ότι οι επιθέσεις της Ουκρανίας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονένσκ αναμένονταν την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια ενεργή κλιμάκωση της σύγκρουσης, αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αυξάνουν την ένταση του βομβαρδισμού κατά των φιλορώσων στη γραμμή επαφής.

Προκειμένου να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός και η υποδομή της περιοχής, από τις 3 Μαρτίου, οι μαχητές της της ρωσόφωνης Λαϊκής Πολιτοφυλακής να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν για την επερχόμενη σύγκρουση.

Στο Κρεμλίνο σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε συνεδρίαση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας με αξιωματούχους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες στον ρωσικό στρατό.

Η ηγεσία των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος του Ντόνετσκ και των περιφερειών του Λουχάνσκ έχει εντείνει τις επιθεωρήσεις των δυνάμεων της, αναμένοντας σοβαρές εξελίξεις που μιλάνε ακόμα και για επανάληψη σφοδρών εχθροπραξιών στην περιοχή.

Οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στην θωράκιση θέσεων διοίκησης και οχυρώσεων άμυνας όπλων ακριβείας, καθώς και στην παραλλαγή στρατιωτικού υλικού ενάντια στις πτήσεις ουκρανικών UAV.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...