Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Κρατούν γερή άμυνα στο Αρτσάχ! Οι Αρμένιοι απέκρουσαν διπλή επίθεση των Αζέρων και κατέστρεψαν 9 τανκς!

Μεγάλη καταστροφή υπέστη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αρτσάχ ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν
Όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, οι Αζέροι διεξήγαν επιθέσεις προς τα βόρεια και νότια σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες αποκρούστηκαν από τις ηρωικές ενέργειες του στρατού αμύνης του Αρτσάχ.

«Ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, καταστράφηκαν επίσης 9 μονάδες εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων», ανέφερε σε ενημέρωσή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Σουζάν Στεπανιάν, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Αρμενίας.

Παρέμβαση Πούτιν για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του κάλεσε στη Μόσχα τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Το διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ρώσου προέδρου αναφέρει:

“Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες των επλακόμενων πλευρών Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Νικόλ Πασινιανάν, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ζητά τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη ζώνη σύγκρουσης για ανταλλαγή νεκρών και αιχμαλώτων.

Σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα κληθούν στη Μόσχα για διαβουλεύσεις υπό τη διαμεσολάβηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, αναφέρει η δήλωση του ο Ρώσου Προέδρου.

 

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...