Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Παράδειγμα προς όλους μας! Πέτρος Ζαργάνης, ένας πανέξυπνος αγρότης της Εύβοιας που με πολυκαλλιέργειες έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα [εικόνες]

Ο Πέτρος Ζαργάνης έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο κτήμα με βιολογικά προιόντα, παντός είδους καλλιέργειες και αυγά, στους λόφους ανάμεσα στη Δάφνη και το Μαντράκι Αυλωναρίου Ευβοίας.
Ένα κτήμα υπόδειγμα και παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει -πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα.
Στο κτήμα του ο Πέτρος Ζαργάνης καλλιεργεί και αγγινάρες για παραγωγή βιομάζας. Είναι από τις μασκότ του χωραφιού του ενώ πολλοί απορούν με το ύψος που έχουν τα φυρά και το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν επισκεφθούν το χωράφι του, είναι να τραβήξουν φωτογραφίες.
«Ένα κτήμα παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει (πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα)» είπε στο eviagreen o Πέτρος Ζαργάνης.
Για το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο με αναερόβια μικρόβια σε συνεργασία με Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο.
Στα κοτέτσια που παράγει περισσότερο από 1000 αυγά ημερησίως οι οσμές είναι ανύπαρκτες ενώ τα προιόντα του είναι γνωστά σε όλη την Αθήνα και έχουν εξέχουσα θέση σε όλα τα μεγάλα Super Markets.
Εκτός από την παραγωγή αυγών, καλλιεργεί σχεδόν όλα τα λαχανικά και έχει αναπτύξει αρκετές δενδροκαλλιέργειες (ελιές, συκιές, ροδιές κλπ). Συνεχώς κάνει δοκιμαστικές καλλιέργειες για νέα προιόντα όπως οι αγκινάρες, αρώνιες, ιπποφαές κλπ.
Στην εποχή της κρίσης ο κ. Ζαργάνης δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.








iefimerida
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/09/blog-post_3480.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...