Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Στη Ρόδο... Έπιασαν «Γερμανό τουρίστα» με την υποψία κατασκοπίας... Ήταν φορτωμένος με περίεργες συσκευές και δήλωσε ραδιοερασιτέχνης

Ρόδος: Συνελήφθη ραδιοερασιτέχνης από την Γερμανία με την υποψία κατασκοπίας

Μία περίεργη υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία της Ρόδου, καθώς πέρασε χειροπέδες σε έναν Γερμανό τουρίστα, στο αμάξι του οποίου βρέθηκε εξοπλισμός για κατασκοπεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει ραδιοερασιτέχνης.

Σε μια περίοδο ευαίσθητη, αν μη τι άλλο, για τα εθνικά μας θέματα και εν μέσω επιφυλακής, στη Ρόδο συνελήφθη ένας Γερμανός τουρίστας για παράβαση του Ν.4070/12 «ρύθμιση ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα o 51χρονος Γερμανός υπήκοος συνελήφθη στις 10:30 το βράδυ της 9ης Αυγούστου 2020. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσήγαγαν από τη Θολό τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε μισθώσει και οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας Suzuki.

Μέσα σε αυτό, λοιπόν, βρέθηκαν μετά από έρευνα μια κεραία CG3000 με δυο κουλούρες καλώδια συνδεδεμένα επάνω της, μια κεραία λευκή με επιγραφή wwwDX-WlRE.de mini 10m/2018/II, ένας ασύρματος αυτοκινήτου μάρκας YAESU MUSEN CO LTD με αριθμό FT-891, μια ηλεκτρονική συσκευή μάρκας dc verteiler και ένας φορητός υπολογιστής μάρκας BENQ JOYBOOK S73 SERIES στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής, τα οποία τροφοδοτούνταν και λειτουργούσαν από την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Ο ίδιος, απολογούμενος χθες (10/8) ενώπιον του δικαστηρίου, κατέθεσε ότι έφτασε στο νησί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, μόνος του, μίσθωσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο και κοιμόταν στη Θολό και ότι επρόκειτο να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του χθες το πρωί και ώρα 11:15.

Δήλωσε, δε, ότι κατέχει νόμιμη άδεια ραδιοερασιτέχνη και ότι επειδή στη Ρόδο δεν έχει σταθμούς, ήρθε με τον ασύρματο και τον εξοπλισμό του και μιλούσε για το διήμερο με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε δίκτυο 250 ατόμων, κυρίως από τη Γερμανία και σε συχνότητες νόμιμα αδειοδοτημένες για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος της έδρας απόρησε για το τι είδους διακοπές είναι αυτές, αλλά έκρινε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος.


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/08/blog-post_971.html 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...