Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Πολλοί θα είχαν τρομοκρατηθεί αν δεν είχαν δει στον καθρέφτη τα πρόσωπά τους, αλλά τις ψυχές τους


Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν.
Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας

Εάν βλέπεις πως δεν υπάρχει μέσα σου αγάπη και επιθυμείς να την αποκτήσεις, άρχισε να κάνεις αγαθοεργίες, έστω και χωρίς αγάπη, και ο Κύριος βλέποντας τον πόθο σου και τις προσπάθειες σου, θα σου εμφυτεύσει μέσα σου την Aρετή αυτή.
Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΤΗΣ:
Το σκοτάδι και την ησυχία της νύχτας σχίζει ο ήχος της καμπάνας που χτυπά 100 φορές προκειμένου οι πατέρες να ξυπνήσουν. Τα τσακάλια με τους πρώτους χτύπους ουρλιάζουν ομαδικά ανά γειτονιές στην Αθωνική πλούσια βλάστηση! Γελάω όταν τα ακούω να ουρλιάζουν στα ρουμάνια, είναι παράφωνα και φοβισμένα. Λυπούμαι στη σκέψη για τα άλλα τσακάλια τα δίποδα... αυτά που δεν έχουν έλεος. Γι' αυτά λυπούμε...

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. "Πολλοί θα είχαν τρομοκρατηθεί αν δεν είχαν δει στον καθρέφτη τα πρόσωπά τους, αλλά τις ψυχές τους". 


Η γνωση του Θεου ξεκινα απο την απλη διανοητικη διεργασια των φυσικων μορφων και επεκτεινεται στο απειρο! Γιατι η γνωση Θεου καταληγει στην επικοινωνια μαζι Του.... προσωπο προς προσωπο... Κατα το μετρον της καθαροτητος μας! 

Γερων Δαμασκηνος Κατρακουλης


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...