Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ο Θεός δεν είναι η τελευταία ελπίδα, αλλά η ΜΟΝΗ

Κατηγορούμε τους άλλους, θέλουμε να διορθώσουμε όλους γύρω μας, αλλά ποτέ δεν ξεκινάμε από τον εαυτό μας. Αυτό είναι το τεράστιο λάθος μας. Θα ξεκινούσα κάθε μέρα από τον εαυτό μου, δεν θα υπήρχαν τόσα κακά στον κόσμο. 
 Αρχιμανδρίτης Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα
 

"Όταν αρχίζει κανείς να προσεύχεται, η ίδια η προσευχή θα του λύνει τις απορίες του. Διαφορετικά, όσα και αν ακούσει περί προσευχής, δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι αποκαλύψεις του Θεού στον άνθρωπο είναι στιγμιαίες και ενυπόστατες."
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Μια μόνο σανίδα μπορεί να σε σώσει .... από τον κατακλυσμό που προκάλεσε ο παλαιός σου εαυτός .... Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με ...


Ο Θεός εκτιμά τα πράγματα σύμφωνα με τις προθέσεις τους. Διότι λέγεται: "Ο Κύριος θα σας δώσει κατά την καρδιά σας". ... Επομένως, όποιος θέλει να κάνει κάτι, αλλά δεν μπορεί, θεωρείται ενώπιον του Θεού, ο οποίος γνωρίζει τις προθέσεις των καρδιών μας, ότι το έκανε. Αυτό ισχύει τόσο για καλές πράξεις όσο και για κακές πράξεις. Σημειώσεις ενός ασκητή

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ. Ο Θεός δεν είναι η τελευταία ελπίδα, αλλά η ΜΟΝΗ!


Ο Κύριος θα σε οδηγήσει και θα οδηγήσει τον δρόμο σου ακόμα και αν όλα γύρω μας πιέζουν για ήττα, απελπισία και απόγνωση.
Μητροπολίτης Τύχων (ševkunov)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...