Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Κάθε άνθρωπος είναι ο αιώνιος αδελφός σου...

Μήν σε τραβάει η γη. Τα πάντα είναι φθαρτά!
Μόνο η ευτυχία πέραν του τάφου είναι Αιώνια, αναλλοίωτη, αληθινή. Κι η ευτυχία αυτή εξαρτάται από τον τρόπο που βιώνουμε την ζωή μας εδώ! 
Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
  ''Ο γάμος είναι ένας δρόμος· αρχίζει από την γη και τερματίζει στον ουρανό. Είναι μία σύναψις, ένας σύνδεσμος μαζί με τον Χριστόν, πού μας βεβαιώνει ότι θα πάμε κάποτε στον ουρανό….'' 
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Το θέλημα του Θεού , είναι γεμάτο με την άρρητη αγάπη του... ενώ το θέλημα του ανθρώπου, πάει χέρι χέρι με την ιδιοτέλεια και την φιλαυτία . Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό


Κάθε άνθρωπος είναι ο αιώνιος αδελφός σου... Πρόσεχε λοιπόν πώς του συμπεριφέρεσαι. Πρόσεχε τί σκέφτεσαι περί αυτού. Πρόσεχε τί επιθυμείς γι' αυτόν.
Επειδή στην αιωνιό­τητα μέλλεις να ζήσεις μαζί με εκείνον. Γι' αυτό, ας είναι όλα μέσα μας αθάνατα και αιώνια: η αγάπη μας προς τον άνθρωπο,το αγαθό μας, η αλήθεια μας, η δι­καιοσύνη μας.
Για να μην ντρεπόμαστε στον άλλο κό­σμο, μήτε για την αγάπη μας,μήτε για το καλό μας,μή­τε για την αλήθεια μας, μήτε και για την δικαιοσύνη μας ενώπιον του Κυρίου!
Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...