Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Με πράκτορες της CIA και του FBI τα μέτρα ασφαλείας στην 83η ΔΕΘ

 
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί η φετινή, 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και αν αυτό δεν αποτελεί... έκπληξη, οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι δύο: αφενός μεν, το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ, αφετέρου δε, ότι στις συνήθεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, για τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια...
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

Στη σύσκεψη μάλιστα μετείχαν και αξιωματούχοι του FBI και της CIA, που βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να σχεδιάσουν και εκείνοι τα μέτρα προστασίας της αμερικανικής αποστολής στη ΔΕΘ, καθώς το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι το μεγαλύτερο της Έκθεσης, ενώ στην πόλη θα βρεθεί και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών, ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ακόμα και αποό την Αθήνα, οι οποίοι αναμένεται να αρχίσουν να ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη από αύριο, Τετάρτη. Ήδη, οι άδειες των αστυνομικών της πόλης έχουν ανακληθεί, ενώ αναμένονται και 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αποτροπή επεισοδίων κατά το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά λένε από την Ελληνική Αστυνομία, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα είναι απροσπέλαστη τις παραπάνω ημέρες... 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...