Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πατριάρχης Μόσχας παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως


Μόσχα. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από έκτακτη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την Παρασκευή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών των Εκκλησιαστικών Σχέσεων, μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολικολαμάσκ, δημοσιοποίησε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

“Η Σύνοδος αποφάσισε να αναστείλει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για τις Λειτουργίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», ανέφερε ο μητροπολίτης.

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στις 7 Σεπτεμβρίου «προετοιμάζοντας το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία» όρισε εξάρχες, δηλαδή απεσταλμένους του στο Κίεβο, το οποίο βρίσκεται υπό την κανονικότητα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανταποκρινόμενη σε αυτό, εξέφρασε «
την έντονη διαμαρτυρία της και τη βαθιά της αγανάκτηση», δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως « είναι καταφανείς παραβιάσεις των εκκλησιαστικών κανόνων», γράφει το δημοσίευμα.

Tags: Ρωσική Εκκλησία -στο Βαλκανικό Περισκόπιο
--
The Hellenic Information Team
Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...