Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η βουλγαρική ακροδεξιά φέρεται κατά του NATO και ζητά δημοψήφισμα για ουδετερότητα.

«Η Στρατηγική 2020» είναι γραμμένη στην Ουάσιγκτον, οι κυβερνήτες μας είναι μόνο υπάλληλοι...
δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος ‘Ataka’, Βόλεν Σιντέροφ, σύμφωνα με σχετική αναφορά από την βουλγαρική TV Alfa, για τις αποφάσεις του NATO στην σύνοδο κορυφής στην Ουαλία.

Ο Σιντέροφ  είπε, ότι λόγω της «Στρατηγικής 2020» που ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Σαλαμάνοφ, θα πρέπει να διωχθεί ποινικά.
«Αλλά, αναφέρω ότι εκτός από τον Σαλαμάνοφ είναι και ο Πλεβνέλιεφ (πρόεδρος Βουλγαρίας) που υποστηρίζουν ένα εγκληματικό καθεστώς που υπερβαίνουν τις δικαιοδοσίες της Βουλγαρίας και δίνουν υποσχέσεις για διατήρηση της ουκρανικής χούντας», είπε ο Σιντέροφ.
Ο αρχηγός της ‘Ataka’ επέκρινε την απόφαση για τη δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης του  NATO κατά ανύπαρκτων απειλών από τη Ρωσία.
Κατέκρινε τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ ότι συμμετέχει σε ενέργειες που εργάζονται κατά της Βουλγαρίας και υπενθύμισε ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να κάνουν πραξικόπημα στη χώρα.
«Αυτό ενισχύει περαιτέρω την πεποίθησή μου, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της Βουλγαρίας στο NATO. Με τη Βουλγαρία στο NATO, δεν θα έρθει η ειρήνη στη χώρα, μόνο η ουδετερότητα της χώρας, αντί της τρέχουσας υστερικής συμμετοχής σε εχθροπραξίες», πρόσθεσε ο Σιντέροφ εντείνοντας τις εσωτερικές αντιδράσεις στη Βουλγαρία.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...