Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Λαβρόφ για ΗΠΑ: Ελπίζουμε να μη βοηθήσουν την Ουκρανία όπως το Ιράκ και τη Λιβύη.

 
Στρατής Μαζίδης
"Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η επίσκεψη Ποροσένκο γίνεται για να δοθεί το μήνυμα πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ουκρανία και την προσπάθειά της για δημοκρατία, ανεξαρτησία και σταθερότητα. Ελπίζω ότι θα αυτό είναι μια δημοκρατία όχι όπως εκείνες του Ιράκ και της Λιβύης και πως η Ουάσινγκτον θα στηρίξει όλες τις πλευρές"

Αυτή ήταν η δήλωση του ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος, αναρωτιώμαστε πόσο μεγάλη αίσθηση του χιούμορ διαθέτει, αποσαφηνίζει ότι η Ρωσία δε σκοπεύει να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Μα γιατί να το κάνει;

Οι Νεόρωσοι εκεί που έπνεεαν τα λοίσθια, ξαφνικά και ως δια μαγείας προελαύνουν προς τις ακτές και με πυραύλους βυθίζουν σκάφη, η Ουκρανική Αεροπορία σε λίγο θα ξεμείνει με αεροπλανάκια μοντελισμού καθώς τα μαχητικά καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, χιλιάδες ουκρανοί στρατιώτες παγιδεύονται δίχως τροφή, νερό και εφόδια ενώ άλλοι περνούν τα ρωσικά σύνορα για να διασωθούν.

Αν όλα πάνε καλά και άλλοι τα καταφέρνουν μια χαρά και μπορείς να "βοηθάς", ποιος ο λόγος να εισβάλλεις;

 Η καλή λοιπόν διάθεση του Λαβρόφ και τα καρφάκια του, δείχνουν ότι η Μόσχα είναι αισιόδοξη. Συν τοις άλλοις πλησιάζει κι ο χειμώνας. Κάποιοι μπορεί να ξεπαγιάσουν.

Freepen

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...