Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ντερμιτάς θα ζητήσει αυτονομία των Κούρδων στην Ουάσιγκτον!

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος – HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόκειται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα... έχει συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και  με μέλη του Κογκρέσου, να συζητήσει σχετικά με την αυτονομία των Κούρδων (στην Τουρκία).

Ο Ντερμιτάς θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστηρίξει την κουρδική ανεξαρτησία, με τη μορφή των καντονιών, όπως συστάθηκαν από την κουρδική οργάνωση του PYD, στη βόρεια Συρία.

Ο ηγέτης του HDP, θα πραγματοποιήσει επίσης, μια διάσκεψη στην Ουάσιγκτον, με τίτλο «Κουρδική πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της τουρκικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, Σεζγκίν Τανρίκουλου,  θα παραστεί, επίσης,  στο συνέδριο, όπου και θα μιλήσει.

Υπενθυμίζεται- γράφει το τουρκικό δημοσίευμα- ότι ο Σεζγκίν Τανρίκουλου που φέρεται να είχε την κωδική ονομασία «TR 705»,  σε έγγραφα του Stratfor,  του αμερικανικού Think Tank, που με βάση τα αρχεία που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, είχε πει: «Ελπίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να βοηθήσει το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, προσφέροντας μια μόνιμη κοινωνική ειρήνη. Είμαστε εδώ για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος στο πλαίσιο της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ο Τανρίκουλου, είχε τονίσει σύμφωνα με τις διπλωματικές διαρροές των αρχείων του  Wikileaks ότι είναι «ευγνώμων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο επικεφαλής, εξάλλου, του διεθνούς γραφείου του κόμματος HDP, Nazmi Güt, είπε στο Αλ Τζαζίρα: «Υπάρχουν τρία καντόνια στη Ροτζόβα (κουρδική περιοχή Συρίας). Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν με ειρήνη".


© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...