Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Παρίσι: Τρελά γέλια σε έκθεση με την έμπνευση των Τούρκων.

O νέο-οθωμανισμός έχει, από ότι φαίνεται, εισχωρήσει σε κάθε έκφανση του τουρκικού βίου, πολιτικού και μη και μάλιστα με τρόπο που αυτογελοιοποιείται, πλέον.

Αυτό συνέβη και στην Εμπορική Έκθεση του Παρισιού, όπου η Τουρκία ήταν το τιμώμενο κράτος στο κομμάτι της έκθεσης που παρουσίαζε τη μόδα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015.

Οι επισκέπτες, ξένοι και σοβαροί Τούρκοι, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους όταν επισκέφτηκαν το κύριο τουρκικό περίπτερο και είδαν μπροστά τους χανουμάκια, αρσενικά και θηλυκά – τα πρώτα με ψεύτικα μουστάκια επίσης – να λικνίζονται ηδονικά στους ήχους της Ανατολής, φορώντας φέσια και καπνίζοντας ναργιλέ.

Το νέο-οθωμανικό στυλ, πέρα από γέλια των θεατών, όχι για το θέμα που παρουσιάστηκε στο τουρκικό περίπτερο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στην Τουρκία. Η εφημερίδα Radikal αφιέρωσε το κεντρικό της άρθρο στα της έκθεσης, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά, κυριολεκτικά, εκθέτουν την Τουρκία.

«Εγώ ο ίδιος δεν κατόρθωσα να αναγνωρίσω πουθενά την Τουρκία σε όλο αυτό», ανέφερε ο Τούρκος αρθρογράφος. «Δεν κουραστήκατε να συνδέετε την Τουρκία με τα φέσια, τον χορό της κοιλιάς και τους ναργιλέδες;», κατέληγε.

http://www.freepen.gr/2014/07/blog-post_5709.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...