Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Είχε σχεδιαστεί αιφνιδιαστική κατάληψη της Κωνσταντινούπολης την 14η Ιουλίου του '22!

κείμενο Γ.Θ : Ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, που το Όνειρο κόντεψε να γίνει πραγματικότητα.
Το Ποθούμενο πήρε αναβολή στα χρόνια του 1821 λόγω των εμφυλίων και λόγω του διχασμού και της Βλασφημίας στα χρόνια του 1922...
Σήμερα και ενώ οδεύουμε σε ένα άλλο '21, ας αναλογιστούμε ότι αν δεν θέλουμε να ξαναγίνουμε στο ίδιο άσχημο έργο θεατές, δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη, που κουβαλάμε από την αρχαιότητα και που οι εχθροί μας χρησιμοποίησαν για να μας νικήσουν ΟΛΕΣ τις φορές.
Αν δεν Ενωθούμε (έστω εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί) και αποβάλλουμε τη διχόνια και τη διαίρεση, μπορεί να αργήσουμε να δούμε την πραγματοποίηση του Ονείρου...
Εξαρτάται από εμάς και από το πως θα πορευθούμε στον Αόρατο Πόλεμο κατά του κακού μας εαυτού η πορεία του Έθνους.

 Όσο για τη Ιστορία
Με το "αν είχε γίνει αυτό..." δεν γράφεται η ιστορία. Ο καθένας μπορεί να παραθέσει τις ιστορικές απόψεις του,  αλλά δεν μπορεί να προβλέψει τι επιπτώσεις θα είχε το "αν".
Μπορεί να παίρναμε, όπως θα δείτε παρακάτω, την Κωνσταντινούπολη, αν πετύχαινε η αιφνιδιαστική επίθεση της 14ης Ιουλίου του '22, μπορεί να νικούσαμε τους τούρκους και τους προδότες πρώην συμμάχους μας, θα κρατούσαμε όμως την Πόλη και τα Στενά δικά μας με μια Σοβιετική Ένωση, μια Ιταλία, μια Γαλλία και κυρίως ένα Βατικανό να υποστηρίζουν και βοηθούν τους κεμαλικούς; Μήπως θα συνέβαινε ό,τι και στη Σμύρνη και σήμερα θα μιλούσαμε για τρίτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης;


 yiorgosthalassis.blogspot.com

Ένα άγνωστο επεισόδιο από την δράση του θρυλικού θωρηκτού "Αβέρωφ" στον Μικρασιατικό πόλεμο

hellenicrevenge.blogspot.com
Toν  Μάϊο του 1922 και ενώ η Ελλάδα ευρίσκετε σε πόλεμο κατά της Τουρκίας στην Μικρά Ασία , ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητού της Στρατιάς Μικράς Ασίας ο Γ. Χατζηανέστης. Ο νέος αρχιστράτηγος μετέβη αμέσως στην Μικρά Ασία , όπου αφού επιθεώρησε το εκτεταμένο μέτωπο επέστρεψε στην Αθήνα και συνέταξε Σχέδιο Δράσεως-Έκθεση προς την Κυβέρνηση. Η Έκθεση προέβλεπε σύμπτυξη του Μετώπου, μυστική μεταφορά του πλεονάζοντος Στρατού στην Ανατολική Θράκη και αιφνιδιαστική κατάληψη της Κωνσταντινούπολης , η οποία μάλιστα είχε ορισθεί γιά την 14η Ιουλίου 1922 !
ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ
Η τελευταία, δυστυχώς, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ατυχών πολιτικών χειρισμών της Ελληνικής Κυβερνήσεως… Στα πλαίσια του νέου Σχεδίου Επιχειρήσεων έπρεπε να εμποδιστεί ο εφοδιασμός του Τουρκικού Στρατού του βορείου τμήματος του Μετώπου (Εσκή Σεχήρ) που γινότανε κυρίως από την Σαμψούντα και του νοτίου τμήματος του Μετώπου (Αφιόν Καραχισάρ) που γινότανε κυρίως από την Αττάλεια. Για τον σκοπό αυτό, διετάχθη μοίρα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που ναυλοχούσε έναντι της Κωνσταντινούπολης (Στενά του Βοσπόρου) να πλεύσει εις Σαμψούντα του Πόντου. Την μοίρα αποτελούσαν το θωρηκτό “Αβέρωφ” επί του οποίου επέβαινε ο διοικητής της πλοίαρχος Ι. Ηπίτης, τα αντιτορπιλλικά “Πάνθηρ” και “Ιέραξ” και τα εξοπλισμένα ατμόπλοια “Αδριατικός” και “Νάξος” . Η μοίρα του Στόλου μας κατέπλευσε πρό του λιμένα της Σαμψούντος την 7ην Ιουνίου 1922 και μετά από συνοπτικές διαδικασίες ενημέρωσης των Τουρκικών Αρχών της πόλεως της Σαμψούντος, άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός του λιμένος και της πόλεως .
Κατεστράφησαν τελείως το διοικητήριο της Σαμψούντος, ό έναντι αυτής μιναρές, η κατοικία του διοικητού Φαϊκ Βέη, το Τελωνείο, και οι παρακείμενες αποθήκες όπλων και πυρομαχικών , ο μεγάλος στρατώνας επί του λόφου Τσαρτσαμπά, όλες οι αποβάθρες και τα ελλιμενισμένα πλοία και φορτηγίδες, καθώς και οι πλησίον του λιμένος μεγάλες δεξαμενές πετρελαίου και βενζίνης. Το θωρηκτό “Αβέρωφ” και το εύδρομο “Νάξος” κατέγιναν ιδιαιτέρως με την καταστροφή των εχθρικών πεδινών πυροβολαρχιών, οι οποίες εσπευσμένα απεμακρύνοντο από έντρομους Τούρκους στρατιώτες προς την ύπαιθρον περιοχήν γιά να διασωθούν.
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ
Τουλάχιστον έξι πυροβολαρχίες και μία ολμοβόλων κατεστράφησαν ολοσχερώς. Μετά ταύτα κατέπαυσε το πυρ και η μοίρα του Στόλου μας απεχώρησε λαβούσα τον δρόμον της επιστροφής. Ο ανταποκριτής της Αγγλικής εφημερίδας “Μόρνινγκ Πόστ” που επέβαινε του αντιτορπιλλικού “Πάνθηρ”, τηλεγράφησε στην εφημερίδα του ότι οι καπνοί και οι φλόγες της καιγόμενης πόλεως της Σαμψούντος “εφαίνοντο εξ αποστάσεως 14 ωρών” !
Κατά τον πλουν της επιστροφής, τρία τουρκικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το παρακείμενο αεροδρόμιο της Αμασείας επιχείρησαν να προσβάλουν τα πλοία μας, όμως τα εύστοχα αντιαεροπορικά πυρά του “Ιέρακος” κατέρριψαν ένα από τα τρία τουρκικά αεροσκάφη, των ετέρων δύο τραπέντων , μετά ταύτα, εις φυγήν .

Μιχάλης Σ. Βάρδας
ΠΗΓΕΣ
Από Χάρη Καρολίδη


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...