Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Η διορισμένη κυβέρνηση, της οποίας ο πρόεδρος θα επιλεχτεί από τον Παπούλια, θα κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα να πάρει μια πάρα πολύ μεγάλη απόφαση.
Θα πρέπει να αποφασίσει για...
την πληρωμή ή όχι του ομολόγου αγγλικού δικαίου, που λήγει την άλλη  εβδομάδα και ακόμη δεν έχει κουρευτεί. Αν πληρωθεί στο ακέραιο, δημιουργεί προηγούμενο έναντι των διεκδικήσεων ξένων προς τη χώρα.
Αν δεν πληρωθεί;
Τι θα κάνουν οι ξένοι; οι τοκογλύφοι; οι ευρωπαίοι;
Θα το αφήσουν να περάσει έτσι και να φανεί, ότι η Ελλάδα σηκώνει ανάστημα και τολμά παρά τα φόβητρα των ΜΜΕ να διαγράψει μόνη της τα παράνομα χρέη; Λέτε να μας αφήσουν ήσυχους ή.... με τον πολιτισμένο ευρωπαϊκό τρόπο τους να μας απειλήσουν ξεκάθαρα, ότι η χρηματοδότηση τέλος.
Αν είχαμε Πατριωτική κυβέρνηση, θα τους απαντούσε βέβαια, ότι αφού τέλος η χρηματοδότηση τέλος και το χρέος μας.

Όποιος δεν έχει προετοιμαστεί πνευματικά και υλικά τί περιμένει;
Οι προφητείες των γερόντων όχι μόνο εφαρμόζονται, αλλά βλέπουμε να εφαρμόζονται και με την ακρίβεια των λέξεων, όπως είχαν διατυπωθεί τότε πριν χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, είμαι σίγουρος (όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα) ότι αν δεν μετανοήσουμε (μεταβολή νοός), αν δεν αλλάξουμε από νεοέλληνες σε Βυζαντινούς Έλληνες, δεν θα δούμε το θαύμα.

Θα ματώσουμε, θα σταυρωθούμε και μετά θα έρθει η Ανάσταση. Εύκολος δρόμος δεν θα υπάρξει.

Να προχωρήσουμε με γενναιότητα το γολγοθά μας και να μην φοβηθούμε τους σταυρωτές μας.

Την άλλη εβδομάδα περνάμε στην επόμενη φάση των γεγονότων είτε με την οικονομική κατάρευση, είτε με την πλήρη υποταγή της διορισμένης κυβέρνηση και την εφαρμογή (την προσπάθεια εφαρμογής) του βαρύ και δυσβάσταχτου φόρου...
Γ.Θ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...