Άρχισε περιπολία ανοιχτά της Συρίας το πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας «Σμετλίβι».Το σκάφος έφυγε τη Δευτέρα από το συριακό λιμάνι της Ταρσού  και ξεκίνησε αποστολή κοντά στις ακτές της Συρίας, δήλωσε τη Δευτέρα στρατιωτική-διπλωματική πηγή.
Στο λιμάνι της Συρίας,όπου η Ρωσία έχει βατη τεχνικής υποστήριξης, πρέπει να διόρθωσε βλάβη, καθώς περνώντας από τον Βόσπορο, έβγαζε πολλόυς καπνούς.
Το «Σμετλίβι»,  θα εκτελεί καθήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο Ως τις αρχές Μαΐου , σε άμεση γειτνίαση με τις ακτές της Συρίας, είπε η ίδια πηγή. Υπενθύμισε ότι μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία το Φεβρουάριο του 2011 σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου ενισχύθηκε η παρουσία πολεμικών πλοίων των Στόλων ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ.Βρετανίας, Γερμανίας και άλλων χωρών.
Υπενθύμισε δε ότι η Μεσόγειος εντάσσεται στη ζώνη ευθύνης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ακριβώς αυτό το γεγονός εξηγεί,είπε, την παρουσία του πλοίου σ’ αυτήν την περιοχή. Η διοίκηση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού έχει επανειλημμένως δηλώσει την ανάγκη μόνιμης παρουσίας των ρωσικών πλοίων σ’ αυτήν την περιοχή.

prionokordela