Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σταυροὶ ἐμφανίζονται μέσα στὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ


Παράδοξο καὶ ἀνεξήγητο γεγονὸς ποὺ ἔρχεται μετὰ τὴν περυσινὴ ἐμφάνιση τῶν ἑξαπτέρυγων ἀγγέλων. Τὸ παράδοξο γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ δὲν κατέχουμε τὴν τέχνη τῆς Ἁγιογραφικῆς εἶναι ὅτι τὰ ψηφιδωτὰ καλύφθηκαν ἀπὸ παχὺ στρῶμα ἀσβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), ὅπως φαίνεται καὶ σὲ συγκεκριμένη φωτογραφία, γιὰ νὰ καλύψουν τὰ χριστιανικὰ σύμβολα καὶ ἐπάνω στὸν ἀσβέστη ἐμφανίστηκαν αὐτοὶ οἱ σταυροί.
Καὶ δίκαια ἀναρωτιέται ὁ ἐπισκέπτης, ἀφοῦ δὲν τοὺς ἔβαψε μετέπειτα κάποιος, εἶναι δυνατὸν νὰ “πότισαν” ἀπὸ τὸν τοῖχο μέχρι τὴν ἐξωτερικὴ στρώση τοῦ σοβά;

Η κλοπή του χρόνου μας

Κάποτε ο διάβολος κάλεσε μια παγκόσμια συνέλευση δαιμόνων. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε:
«Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να πηγαίνουν στην εκκλησία.
Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να διαβάζουν την Αγία Γραφή και να γνωρίζουν την αλήθεια.
Δεν μπορούμε ούτε ακόμα και να τους εμποδίσουμε να έχουν μια ζωντανή στενή σχέση με τον Σωτήρα τους.
Άπαξ και αποκτήσουν αυτήν τη σύνδεση με τον Ιησού, εμείς χάνουμε κάθε δύναμη πάνω τους.

Ὁ Μαρμαρωμένος Βασιλιάς: Αὐτοκράτωρ Ἅγιος Ἰωάννης Βατάτζης

Ο  ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ, γεννήθηκε τὸ 1193 στὸ ἱστορικὸ Κάστρο τῆς Θράκης, στὸ Διδυμότειχο. Καταγόταν ἀπὸ οἰκογένεια ἡ ὁποία βρισκόταν κοντὰ στὴ βασιλικὴ σύγκλητο, ἀφοῦ ὁ παπποὺς τοῦ Κωνσταντῖνος, ὁ Βατάτζης λεγόμενος, ἦταν Στρατοπεδάρχης τοῦ βασιλέως Μανουὴλ τοῦ Κομνηνοῦ. Ὅταν κοιμήθηκαν οἱ γονεῖς τοῦ Ἰωάννη, τοῦ ἄφησαν πολὺ μεγάλη περιουσία, τὴν ὁποία ὅμως ὡς σώφρων ἐκεῖνος, μοίρασε στοὺς φτωχούς, καθὼς καὶ σὲ ἀφιερώματα σὲ Ἐκκλησίες.  Στὴ συνέχεια ὁ Ἰωάννης, μία ποὺ ἡ Κωνσταντινούπολη ἦταν στὰ χέρια τῶν Φράγκων, κατευθύνθηκε στὸ Νυμφαῖο της Βιθυνίας, ὅπου τότε ἦταν ἡ ἕδρα τῆς αὐτοκρατορίας μας, ἀφοῦ ἀπὸ τὸ 1204 ὁ Πόλη εἶχε ἀλωθεῖ καὶ κατακυριευθεῖ μὲ δόλο ἀπὸ τοὺς “Σταυροφόρους” καὶ νέος αὐτοκράτωρ εἶχε ἀνακηρυχθεῖ στὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας ὁ εὐσεβέστατος Θεόδωρος Λάσκαρης, ὁ ποιητὴς τῆς Μεγάλης Παράκλησης στὴν Παναγιά, τὴν ὁποία καὶ ψάλλουμε ἐναλλὰξ μὲ τὴν Μικρή, κάθε ἡμέρα, ἀπὸ τὴν 1η ἕως τὶς 15 Αὐγούστου! Ἐκεῖ κατέφυγε λοιπὸν ὁ Ἰωάννης, γιὰ νὰ βρεῖ ἕνα θεῖο ἀπὸ τὸν πατέρα του, ὁ ὁποῖος ἦταν Ἱερεὺς στὰ ἀνάκτορα τοῦ Θεοδώρου Λάσκαρη.

Υπό κατοχή


Αγαπητοί συμπολίτες, η Πατρίδα μας η Ελλάδα ευρίσκεται υπό κατοχή. Με αύξουσα επικινδυνότητα η κατοχή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική και πνευματική.

Οικονομική κατοχή από τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις ντόπιες συντεχνίες, τον διεφθαρμένο συνδικαλισμό, τις ΔΕΚΟ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Πολιτική κατοχή από το κατ’ επίφαση δημοκρατικό σύστημα που στην πράξη υποθάλπει μία ανεξέλεγκτη κομματική δικτατορία με στρατιώτες της γραβάτας και του λευκού πουκάμισου, υποστηριζόμενη από τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα μέσα μαζικής επιρροής ΜΜΕ.

Εθνική κατοχή από νεοταξικούς εθνομηδενιστές, υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, που οδηγούν το έθνος κράτος σε αλλοτρίωση και σε συρρίκνωση .

Πνευματική κατοχή από αμοραλιστές, διαφθορείς της πνευματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών, υποβαθμιστές της παιδείας, εκμαυλιστές της νεολαίας και αρνητές κάθε φιλόπονης έννοιας αρετής.

Γέρων Παϊσιος γιὰ τὴν Βόρειο Ἤπειρο

Γιὰ τὴν Βόρειο Ἤπειρο εἶχε πεῖ: Οἱ Βορειοηπειρῶτες νὰ μὴν φοβοῦνται, ἐπειδὴ κάποια μέρα θὰ ἐλευθερωθοῦνε ἀπὸ κάποια παλικάρια. Οἱ ἐλευθερωτὲς δὲν θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικὲς καὶ θὰ μποῦν μέσα γιὰ νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ ἀπὸ τὴ μία θὰ χαροῦν κι αὐτοὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη ὅμως εἶναι δεσμευμένοι καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλες χῶρες θὰ τὸ δεχτοῦν καὶ θὰ ποῦν ὅτι ἀφοῦ ἔγινε, τώρα δὲν μπορεῖ νὰ ἀλλάξει. Γι’ αὐτὸ δὲν πρέπει νὰ φοβοῦνται οἱ Βορειοηπειρῶτες, ἐπειδὴ λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι.

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΠΛΕ ΞΟΔΕΥΕΙΣ...


alt



Πόσο Θεέ μου στ΄ αλήθεια... "μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε! Διερωτήθηκε ποιητικά ο Οδυσσέας Ελύτης... Ίσως γιατί τη Θέα Του προσώπου Σου δεν θα την αντέχαμε... Ίσως γιατί το Φως Σου θα 'ταν τόσο εκτυφλωτικό... Ίσως γιατί, για να μπορέσουμε κάποια μέρα να σε δούμε, χρειάζεται αγώνας και κόπος και μόχθος πολύς...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα οικονομικό μοντέλο που θα μας έσωζε

Γ.Θ. : Ένας άνθρωπος κάποτε κατάφερε να σκοτώσει τις τράπεζες, έστω για λίγο.
Σήμερα, το οικονομικό μοντέλο του Michael Untergüggenberger θα μπορούσε να είναι η βάση για μια κοινωνία όνειρο!
Μπορούμε να ζήσουμε σε μια τέτοια κοινωνία, μπορούμε να νικήσουμε το σύστημα και τις κρίσεις τους. Επιστροφή στην ύπαιθρο, επιστροφή στην απλή ζωή, επιστροφή στην αγροτική αυτονομία μας και πάνω από όλα επιστροφή στον Θεό.

Το παρακάτω καταπληκτικό κείμενο αξίζει να διαβαστεί και να διαδοθεί από όλους.

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκίγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους.
Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.

Θέλω τον πάτερ Παΐσιο

Μια φορά ένα παιδί δευτέρας γυμνασίου ήρθε στο καλύβι και χτύπησε το σιδεράκι στην πόρτα. Είχα ένα τσουβάλι γράμματα να διαβάσω, αλλά είπα, ας βγω να δω τι θέλει.
-Τι είναι, παλληκάρι; του λέω.
-Αυτό είναι το καλύβι του πατρός Παϊσίου; με ρωτάει. Θέλω τον πάτερ Παΐσιο.
-Αυτό είναι, αλλά αυτός δεν είναι εδώ. Πήγε να αγοράση τσιγάρα, του λέω.
-Φαίνεται κάποιον πήγε να εξυπηρετήση, μου λέει με καλό λογισμό.
-Για τον εαυτό του πήγε να τα αγοράση, του λέω. Του είχαν τελειώσει και έκανε σαν τρελλός για τα τσιγάρα. Εμένα με άφησε εδώ μόνον μου και ούτε ξέρω πότε θα γυρίση. Αν δω ότι αργεί, θα σηκωθώ να φύγω.
Βούρκωσαν τα μάτια του και με καλό πάλι λογισμό είπε:
-Τον κουράζουμε τον Γέροντα.
-Τι τον θέλεις, τον ρωτάω.
-Την ευχή του θέλω να πάρω, μου λέει.
-Τι ευχή να πάρης, μωρέ! Αυτός είναι πλανεμένος. Δεν έχει χαΐρι. Εγώ τον ξέρω καλά. Μην περιμένεις άδικα, γιατί, κι όταν γυρίση, θα είναι νευριασμένος, ίσως είναι και μεθυσμένος, επειδή πίνει κιόλας.
Αλλά εκείνο έβαζε συνέχεια καλό λογισμό.
-Τέλος πάντων, του λέω, εγώ θα περιμένω λίγο ακόμη, τι θέλεις να του πω;

Οι ηλεκτρονικές χειροπέδες της χουντάρας

Γ.Θ.: Μετά την υλική σκλαβιά, η χούντα του jeffrey περνά στο τελικό της σχέδιο. Η κάρτα του πολίτη και η ψύχωση της νέας τάξης για έλεγχο του νου.
Δεν θα περάσει.
Θα μιλήσει ο Ουρανός.
Μπορούν όλα να μας τα πάρουν... 
Τις ψυχές μας όχι.

Τα νέα φορολογικά μέτρα , η συλλογή αποδείξεων , και η διαχείριση της ελευθερίας των πολιτών μέσω της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" ( Κάρτα Του Πολίτη) Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών κ. Βενιζέλος έδωσε στην δημοσιότητα μερικά "δείγματα" απο το περιεχόμενο του νεου φορολογικού νομοσχεδίου, έτσι για να πάρουμε μια πρόγευση για το πως θα είναι απο εδώ και στο εξής η ζωή μας. Πίσω απο το προφανές...

Ένα... εναλλακτικό Facebook

Ο Ατλαντικός Ωκεανός σε ρόλο... κοινωνικού δικτύου

Ο Καναδός έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό ως ένα του Facebook μιας άλλης εποχής, αυτή των μηνυμάτων σε μπουκάλια.

Κάτοικος του Tignish, ένα ψαροχώρι στο Prince Edward Island, ο Hackett έχει λάβει πάνω από 3.100 απαντήσεις σε περισσότερα από 4.800 μηνύματα που έχει στείλει, δηλαδή ένα ποσοστό ανταπόκρισης 64%.

Ο Hackett, σε συνέντευξη στο BBC News Magazine, δήλωσε ότι είχε πέταξε το πρώτο μήνυμα το Μάιο του 1996 και έκτοτε έχει λάβει απαντήσεις από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ισλανδία, την Ευρώπη, αλλά και από πιο μακριά όπως Αφρική, Ρωσία και Νότια Αμερική.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, προφανώς μας θεωρούν καθυστερημένους! Έστησαν μία ψεύτικη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», την τοποθέτησαν, με το μυαλό τους, στον αναρχικό χώρο της αριστεράς και την χρησιμοποιούν για την δημιουργία κλίματος, όποτε αυτό θεωρείται σκόπιμο. Έτσι είδαμε τον «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ» να στοχοποιεί τον Βουλγαράκη (την εποχή διανομής του Ολυμπιακού Χρυσού για το C4I κι άλλες εικονικές προμήθειες) κατηγορώντας τον ως «Υποστηρικτή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ»! Μόνο που η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ» ως όρος ΔΕΝ χρησιμοποιείται από τον αναρχικό χώρο διότι γνωρίζουν ότι οι ίδιοι αναρχικοί ότι εργάζονται για τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ η οποία απαιτεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η ίδια «αυθόρμητη» κι «επαναστατική» οργάνωση έσπασε ένα τζάμι στην Αμερικανική πρεσβεία, πυροβόλησε κατά αστυνομικού οχήματος, αποπειράθηκε να σκοτώσει έναν εικοσάχρονο αστυνομικό των 700 ευρώ κι επειδή… ΔΕΝ φαίνεται ότι μας έπεισαν ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ… αποφάσισαν να κλιμακώσουν το παιχνίδι.

Μεσογαίας Νικόλαος: “Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει την δύναμή του”


πηγή: Romfea.gr
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
«Όλοι είμαστε κομμάτια της Ελλάδας και φταίμε όλοι, εγώ νομίζω ότι και εγώ φταίω προσωπικά. Η δική μου αγωνία αφού δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους, είναι να βρω το μερίδιο της δικής μου συμμετοχής σ΄ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Βήμα FM».
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος με απλό λόγο απάντησε σε διάφορα επίκαιρα ερωτήματα, ενώ υπογράμμισε ότι εάν δεν είχε κατασπαταληθεί η εκκλησιαστική περιουσία θα είχαμε εξοφλήσει το σημερινό χρέος.
Στην αρχή της συνομιλίας όταν ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον κ. Νικόλαο, υπογράμμισε ότι ξεχωρίζει ως Μητροπολίτης μέσα στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε: «Εγώ το να ξεχωρίσω τον εαυτό μου από την Εκκλησία δεν θα το κάνω, προτιμώ μισός και κουτσουρεμένος μέσα στην Εκκλησία, παρά ακέραιος εκτός. Εμένα με μεθάει η Εκκλησία, εγώ τα έδωσα όλα για την Εκκλησία και έλαβα συνειδητά μια απόφαση.»

Τα έλεγες Γέροντα...



Αν διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει τις εφημερίδες του μέλλοντος

Οι αεροψεκασμοί ξανάρχισαν

Διακοπές τέλος για τους αεροψεκασμούς στην Αθήνα! Μετά από 3 περίπου μήνες που όλα τα αεροπλάνα… που πετούσαν πάνω από την Αθήνα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, σήμερα έκαναν πάλι την εμφάνισή τους παρέα με τις άσπρες γραμμές που αφήνουν πίσω τους. Η πορεία τους είναι πάντα η ίδια: Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.

Αρκετές φορές οι ψεκασμοί γίνονται μια μέρα ή ώρες πριν συννεφιάσει και αρχίσει να βρέχει. Όχι πάντα όμως. Δυστυχώς πάλι δε θα απαντήσει κανείς τι είναι αυτό που ψεκάζουν. Όντως σε μεγάλα υψόμετρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, (περίπου -50 βαθμοί) τα αέρια που βγαίνουν από τον κινητήρα του αεροπλάνου , είναι δυνατόν να παγώσουν αμέσως μετά την έξοδό τους, και να εμφανιστούν συμπυκνωμένα υπό μορφή λευκού νέφους για λίγα λεπτά. Μετά εξαφανίζονται.
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: Οι γραμμές που αφήνουν τα «δικά μας» διασπώνται αργά στον ουρανό, φαίνονται σα κουρτίνες και το νέφος δεν εξαφανίζεται για ώρες μετά τον ψεκασμό.
Όλως τυχαίως την επόμενη μέρα εμφανίζονται συμπτώματα κούρασης, ακεφιάς, ατονίας, μια αίσθηση να μείνεις στο σπίτι για ξεκούραση.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Θα έρθει η Κωνσταντινούπολη


  Ο κατασυκοφαντημένος γέροντας Εφραίμ, που τα βοθροκάναλα της νέας τάξης δεν του ζήτησαν ούτε ένα συγνώμη μετά την δικαίωση της μονής, σε μία σύναξη λαϊκών στο συνοδικό της μονής μας είπε τον Ιανουάριο του 2011: 

''Το 2011 θα είναι δύσκολος χρόνος, σημειώστε το με κόκκινα γράμματα. Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν δύσκολες μέρες. Το ‘11, το ‘12, το ‘13 θα είναι δύσκολες μέρες και κυρίως για τον ελληνισμό. Να προσεύχεστε, την Ελλάδα στο παρελθόν την γλύτωσε, ο Θεός και τώρα πάλι ο Θεός θα την σώσει.

Η Μεταμφιεσμενη χουντα

Ας μην εχουμε αυταπατες αυτο που ζουμε δεν ειναι δημοκρατια,και δεν ειναι τωρα με την κριση που το σκεφτομαι αυτο,ποτε στην χωρα δεν ειχαμε δημοκρατια,ασυδοσια ναι ειχαμε,κλεφτοκρατια ναι ειχαμε,αλλα ας μην μπερδευουμε τις εννοιες δημοκρατια ειναι ενα αλλο τελειως διαφορετικο πολιτευμα.

Μια μοναδική τοιχογραφία, μια συγκλονιστική μαρτυρία


eleftheriosΣτην Ρουμανία, στα τέλη των 50, η κόκκινη κατάρα του κομουνισμού κυνηγούσε με αγριότητα το ελίτ της κοινωνίας – λόγιους, κληρικούς, φοιτητές – υπονοούμενοι ότι εναντιώνονται στο καθεστώτα. Η μεγαλύτερη πνευματική μορφή της ρουμανικής Ορθοδοξίας, ο ιερομόναχος Αρσένιος Μπόκα, πέρασε πολλές φορές τις έρευνες και φυλακίσεις – δυο τρείς φορές για αρκετούς μήνες – και στο τέλος, επειδή οι κομουνιστές τον φοβόντουσαν – οι χιλιάδες πιστοί τον θεωρούσαν άγιο και οι άπιστοι τρόμαζαν μπροστά στα θαύματα που έκανε – διώκεται από το μοναστήρι και μένει αργός από την ιεροσύνη για όλη του την ζωή. Του έκλεισαν το στόμα αλλά ο πάτερ Αρσένιος συνέχιζε το κήρυγμά του με άλλο χάρισμα που είχε: αγιογραφία.

Κερκύρας: "Χρειαζόμαστε Καποδίστριες που θα μας βγάλουν από την μιζέρια"

PDF
kerkirasΣήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 συμπληρώνονται 180 χρόνια από την δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.
Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας.
Στο μνημόσυνο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Κέρκυρας, καθώς τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφερειακή Εκπαίδευση Ιονίων Νήσων.
Σε προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την πίστη στο Θεό του κυβερνήτη, την επιθυμία του ο Ελληνισμός να στηριχτεί στις ρίζες του και το ότι εργάστηκε για να θεμελιωθεί ένα κράτος το οποίο θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εποχής, χωρίς όμως να είναι υπόδουλο στα κελεύσματα των ισχυρών.
Δυστυχώς η διχόνοια του γένους μας, αλλά και ο προσανατολισμός προς τους ξένες δυνάμεις δεν άφησαν τον κυβερνήτη να ολοκληρώσει το έργο του

Εφοριακοί δίνουν ακριβείς οδηγίες σε όσους δεν θέλουν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά

Όταν το κράτος μέσω μιας λογικής «αποφασίζουμε, διατάζουμε και εισπράττουμε», τότε κάποια στιγμή και οι πολίτες θα κινηθούν στη λογική του «αποφασίζω και δεν πληρώνω» υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές εφοριακοί. Σε έναν δεύτερο κύκλο ενημέρωσης... προς τους πολίτες που δυσκολεύονται οικονομικά, οι συνδικαλιστές των ΔΟΥ έπειτα από την Αίτηση Αδυναμίας Πληρωμής...
Αντισυνταγματικής Φορολογίας, παραθέτουν εκ νέου λογιστικές συμβουλές σχετικά με την μη καταβολή της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης, που έχει στη διαθεσή του το Newpost.gr. Με τίτλο: Τι κάνουμε και ποιές οι επιπτώσεις στη μη καταβολή του «πολυεκκαθαριστικού», οι εφοριακοί εξηγούν στους πολίτες με λεπτομέρεις πως να μην πληρώσουν το χαράτσι δίχως σοβαρές κυρώσεις: Ασφαλή βήματα «Καταρχήν όλοι ελέγχουμε αν έχει υπολογιστεί σωστά το λεγόμενο “πολυεκκαθαριστικό - φόρος αλληλεγγύης”. Αν δεν είναι σωστό ανεξάρτητα αν το πληρώσουμε η όχι πρέπει να πάμε στην εφορία που ανήκουμε να το διορθώσουμε.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε και δεν μας κάνουν τίποτα...

    Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ.Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση,  έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ.

•    Άρα αν καθυστερήσουμε έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μαζί με την έκτακτη εισφορά

Σφακιά, Κρήτη, 1821



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Η φιλική εταιρεία έχει μυήσει αρκετές κεφαλές στα Σφακιά όπως τους πλοιοκτήτες Παναγιώτη Ψαρουδάκη, Ανδρέα Φασουλή τους Δαιμονάκηδες(φυγάδες του 1770 στην Μολδοβλαχία),τον καπετάνιο Αναγνώστη Μανουσογιαννάκη, Μανουήλ Αντ. Καλλικράτη, Χατζη Γιώργη Κελαιδή (Μουρί), Ιωάννη Γ. Μπιράκη (Κομιτάδες), Αναγνώστη Παναγιώτου (Ανώπολη), Αναγνώστη Ψαρουδάκη (Λιβανιανά), Χατζη-Ιωάννης Πωλιουδάκης (Χώρα Σφακίων), Γεώργιος Δασκαλάκης ή Τσελεπής (Ανώπολη), Βουρδουμπάς Ρούσσος (Χώρα Σφακίων), Χατζή Χιωνιάς (Χώρα Σφακίων), Βολουδάκης Μιμίκος (Ίμπρο), Πωλογεωργάκης Γεώργιος (Ίμπρο),Χατζή Ανδρέας Κριαράς (Ανώπολη), Πρωτοπαπαδάκης Αναγνώστης (Ασκύφου), Μωράκης Γεώργιος Πρωτόπαπας(Ασκύφου), Μπίρης Σταυριανός(Ασκύφου).
Οι πλοιοκτήτες των Σφακιών έχουν μεταφέρει την είδηση του ξεσηκωμού του Μωριά, κοντά σε αυτούς και οι φιλικοί ενημερώνουν τους καπετάνιους των Σφακιών ότι ήλθε η ώρα.
Οι δημογέροντες και οι καπετάνιοι των Σφακιών κάνουν μια σύναξη την Μεγάλη Πέμπτη 7 Απριλίου 1821 στα Γλυκά Νερά Σφακίων να συζητήσουν για τον σηκωμό.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Γ.Θ. : Την ευχή του να έχουμε και να αξιωθούμε να τον συναντήσουμε στον Ουρανό

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.

Κάποια μέρα λοιπόν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάδιζε αργά στις όχθες του Ιορδάνου διδάσκοντας τον λαό την μετάνοια και βαπτίζοντας στον Ιορδάνη. Μαζί του ήσαν και δύο από τους μαθητές του, ο αδελφός του Πέτρου, και ο Ιωάννης. Καθώς ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος τον Ιησούν Χριστόν παράξενα ακούγονται τα λόγια του: «Ίδε ο αμνός του Θεού».

Η καρδιά των δύο μαθητών σκιρτά στο άκουσμα των λόγων αυτών. Μήπως είναι ο Μεσσίας που περιμένουν;...


Μόλις τον βλέπουν ν' απομακρύνεται τον ακολουθούν με κάποια προσμονή και ελπίδα. Ο Ιησούς γνωρίζοντας τον πόθο τους να τον πλησιάσουν στρέφεται και τους ρωτά:

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς γίνεται κάποιος πράκτορας στην ΕΥΠ;

Πριν από δύο χρόνια το 2009, όταν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη περίπου 80 έως 90 πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ. Θα ήταν οι νέοι πράκτορες της υπηρεσίας.

Νέα παιδιά όλοι τους άνδρες και.... γυναίκες με πτυχία ανώτατων σχολών του εσωτερικού ή εξωτερικού με μάστερ αλλά και διδακτορικά με γνώσεις σε αρκετές ξένες γλώσσες οι περισσότεροι, ήθελαν να εργαστούν στην ΕΥΠ.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η μεγάλη επιστροφή! Ο Πούτιν επιστρέφει.

Γ.Θ. : Ο ανθρωπος που εκανε την Ρωσια... Βυζαντινη, επιστρεφει.
Θα ειναι αυτος που θα εξαφανισει την τουρκια απο το χαρτη;

Νετρίνο εντοπίστηκαν να ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως. Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.
Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως.

Μεσογαίας : "Να συγκεντρωθούμε στη Χάρη της Εκκλησίας και να αφήσουμε την Κρίση"

Στη Βορειοδυτική πλευρά του Ιερού Νησιού της Τήνου, στους πρόποδες του βουνού Προφήτης Ηλίας, σε μικρή απόσταση από το χωριό των μεγάλων γλυπτών, Πύργο, δεσπόζει στη κορυφή, το Ιερόν Ησυχαστήριον της Αγίας Θέκλας. Με την απλή νησιωτική αρχιτεκτονική του, το γαλάζιο φόντο του ουρανού και της θάλασσας και το καφετί της Τηνιακής Γής ηρεμεί τον προσκυνητή και το καλεί πιο κοντά στο Θείο.
Σ’ αυτό το Ησυχαστήριο του πρώην Μεσογαίας Αγαθονίκου, χοροστάτησε χθες το απόγευμα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, για την γιορτή που τελείτε κάθε χρόνο και η παράδοση συνεχίζεται σ’ αυτήν την γωνιά του Ιερού Νησιού.
Λίγο πριν την Αρτοκλασία αναγνώσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Φανερό, μήνυμα του Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου Δωροθέου που καλωσόριζε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσογαίας.
Από την μεριά του ο Μητροπολίτης Νικόλαος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου, που τον κάνει μέτοχο στην ιδιαίτερη ευλογία του Νησιού και για τα ευγενικά, αδελφικά του λόγια.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκωμός κατά των εισφορών με συγκέντρωση, την Κυριακή, στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Σύνταγμα θα γεμίσει πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις «παράνομες» εισφορές και τέλη επιτηδεύματος που απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Έχοντας υπογράψει μία κοινή "δήλωση αντίθεσης" οι πολίτες που θα συγκεντρωθούν στο ¨Συνταγμα την Κυριακή, θα φωνάξουν: "Δεν χρωστάμε - Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε - Φτάνει πιά".
Η "δήλωση αντίθεσης" σημειώνει μεταξύ άλλων:

Κάποτε στην Αργεντινή...

Γ.Θ.: Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Ο περονιστής πρόεδρος, Κάρλος Μένεμ, κατά τη δεκαετή θητεία του 1989-1999, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του Ρήγκαν και της Θάτσερ, ιδιωτικοποίησε πάνω από 400 κρατικές επιχειρήσεις.
Βιομηχανίες, χαλυβουργίες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, εκποιήθηκαν αντί χαμηλού τιμήματος, συχνά σε τιμές χαμηλότερες της αξίας τους. Οι προστατευτικοί φραγμοί είχαν καταργηθεί, η εργασιακή νομοθεσία είχε προσαρμοστεί στις νεοφιλελεύθερες επιταγές και το πέζος είχε συνδεθεί με το δολάριο σε μία σταθερή ισοτιμία της τάξης ένα προς ένα. Μάλιστα υπήρχαν σοβαρές σκέψεις για την αντικατάσταση του εθνικού νομίσματος με το δολάριο.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήριζε την Αργεντινή ως «οικονομικό θαύμα», ο Μενέμ δεχόταν τα συγχαρητήρια Αμερικανών προέδρων και οικονομικών παραγόντων και όλοι βιάστηκαν να μιλήσουν για μία «αναδυόμενη οικονομία».

Θεέ μου, φοβάμαι την πείνα....

fovos.jpg
Χτες πήγα στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Ήμουν εκει γύρω στις 7 παρά τέταρτο.
Η πρώτη εικόνα που αντικρυσα και με καθήλωσε ήταν αυτή που σου στέλνω.
Μια γυναίκα που μου θύμισε τη μάνα μου , κάπου γύρω στα 55-60 της χρόνια, με το ένα χέρι σηκωμένο ψηλά κρατώντας το μικρό πλακάτ της φωτογραφία και με το άλλο να σφουγγίζει τα μάτια που έτρεχαν ...;

«Όταν ο τουρκικός στόλος φθάσει στα έξι μίλια, θα καταστραφεί»

Παπαβασιλείου-Κουβουκλιώτης Στέφανος, Θεσσαλονίκη

Τότε λέω : « Δηλαδή, τι θα γίνει, Γέροντα; Ήλθε η ώρα να πάρουμε την Πόλη; Και, αν ναι, πώς θα την πάρουμε την Πόλη; Θα γίνει πόλεμος με τους Τούρκους;» «Όχι», μου λέει, «μην ανησυχείς. Ούτε ντουφεκιά δεν θα πέσει. όταν θα κινηθούν οι Τούρκοι εναντίον μας θα φθάσουν στα έξι μίλια, τότε είναι που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους».

Τα κρυμμένα αρχαιοελληνικά χειρόγραφα



Οριστική κατάρρευση των συκοφαντιών που εκπορεύονται από ξενοκίνητα κέντρα, με τον μανδύα της “αθείας” και του “δωδεκαθεισμού”
Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω απολύτως εμπεριστατωμένο άρθρο και να δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως ακόμα και περιοδικά των “δωδεκαθειστών”, όπως το “Ιχώρ”, παραδέχονται την διάσωση των αρχαίων ελληνικών κειμένων από τους μοναχούς, δημοσιεύοντας μάλιστα τις ανάλογες φωτογραφίες από δικό τους ρεπορτάζ στα Αγιορείτικα Μοναστήρια!
Τα κρυμμένα αρχαία Ελληνικά χειρόγραφα του Αγίου Όρους. Ένας αρχαιοελληνικός θησαυρός κρυμμένος στις μοναστηριακές βιβλιοθήκες του Άθω.
Ακόμη και στα σκοτεινά χρονιά του Μεσαίωνα, σε μία εποχή που κυριαρχούσε η αγραμματοσύνη, αγιορείτες μοναχοί έδιναν έμφαση στον γραπτό λόγο, θεωρώντας ότι συμβάλλει στην πνευματική αναβάθμιση των ανθρώπων.

Καιρός μετανοίας... καιρός προσευχής!

Χρεοκοπήσαμε ως χώρα! Χρεοκοπήσαμε και ως λαός! Μοναδική διέξοδος από την κρίση η τάχιστη επιστροφή μας στο Θεό.

(22/09/2011 10:55)
Η προ των θυρών χρεοκοπία της χώρας έχει αρχίσει να ανησυχεί πλέον τους πάντες και όλη σχεδόν την οικουμένη. Κανείς δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει προβλέψεις, να καταστρώσει σχέδια, να προγραμματίσει τις εργασίες του. Και αυτό γιατί καθημερινά τα πάντα ανατρέπονται. Και επιπλέον στα συντρίμμια που προκαλούνται βασιλεύει η απελπισία, το άγχος, η απογοήτευση και ο θρήνος που δημιουργεί η απώλεια...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ… μονοψήφιο!


Γ.Θ. : Να και ένα καλό νέο... Άντε να δούμε θα ξυπνήσουν επιτέλους τα κομματόσκυλα



Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι, δημοσκόπηση που ξεκίνησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, και ολοκληρώνεται αύριο, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει υποχωρήσει σε… μονοψήφια ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τάφος του Αχιλλέα

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος
«Την Μαύρη Θάλασσα οι Έλληνες την αποκαλούσαν ‘Αφιλόξενο Πόντο’ και στη συνέχεια που άρχισαν να την πλέουν άφοβα την μετονόμασαν σε ‘Εύξεινο Πόντο’, δηλαδή φιλόξενη θάλασσα.
“Αυτήν τη θάλασσα διάλεξε η μητέρα του Αχιλλέα, Θέτις, να μεταφέρει το σώμα του νεκρού υιού της από την Τροία.
»Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο η Θέτις μετέφερε τον νεκρό υιό της στο μικρό νησί Λεύκος της Μαύρης Θάλασσας για να το θάψει. Το νησί αυτό που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Δούναβη ονομάστηκε πολύ αργότερα από τους νεώτερους έλληνες ‘Φιδονήσι’.»
Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, η η Σβετλάνα Τριγκούβ στο κείμενό της που τιτλοφορείται: «Αχιλλέας, ο προστάτης της Μαύρης Θάλασσας» (στο ρωσικό κείμενο: Ахилл – покровитель Черного моря).
Και για πείσει τους αναγνώστες για την ιστορία αυτή σημειώνει χαρακτηριστικά:

Η Τράπεζας της Ανατολής και η μετοχή "τέρας"



Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μπορεί να φύγει και νύχτα...

Ο κ. Παπάτζας από την Ελικοφόρτε Ελλάς, επικοινωνεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού για την πρόβα «απόδρασης» με ελικόπτερο!













Ο Γέροντας Πορφύριος για τις κακές σκέψεις και τους κακούς λογισμούς

Το κακό αρχίζει από τις κακές σκέψεις. Όταν πικραίνεσαι και αγανακτείς, έστω µόνο µε τη σκέψη, χαλάς την πνευµατική ατµόσφαιρα. Εµποδίζεις το Άγιο Πνεύµα να ενεργήσει και επιτρέπεις στο διάβολο να μεγαλώσει το κακό.

Eρώτηση βόμβα για αλαφούζο από τον Βλάχο

Γ.Θ. :  Μπράβω στον Γιώργο Βλάχο για την ερώτηση. 
Η απάντηση του Σαμαρά δυστυχώς θα σας απογοητεύσει και θα σας θυμίσει αυτό που λέμε ξύλινη γλώσσα.


Ο Ερντογάν έχει απέναντί του έναν πρωθυπουργό κομάντο. Η ιστορία Νετανιάχου



Ο Ταγίπ Ερντογάν στην σφοδρή αντιπαράθεσή του με το Ισραήλ, έχει αντίπαλο έναν πρωθυπουργό-κομάντο. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν στις Ειδικές Δυνάμεις, είχε συμμετοχή σε σημαντικές επιχειρήσεις και η οικογένειά του έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την υπεράσπιση του Ισραήλ. Η ιστορία του Νετανιάχου έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Γ. Θ: Μακάρι να είχαμε και εμείς πολιτικούς σαν και αυτούς τους δύο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε…


Μητρ.Μεσογαίας Νικόλαος
Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Καινούργιο κρασί σε καινούργια ασκιά! Τά πάντα πρέπει να αλλάξουν. Καί επειδή δέν θά τά αλλάξουν κάποιοι άλλοι, καιρός να μπούμε στό παιχνίδι όλοι. Κυρίως οι νέοι. Όλες οι καλές επαναστάσεις έγιναν από εμπνευσμένους νέους.

Πως η εκκλησία απέκτησε τόση μεγάλη περιούσια;

Οι δωρεές και οι κληρονομιές βυζαντινών αξιωματούχων αλλά και πολλών πολιτών που γίνονταν μοναχοί και παραχωρούσαν περιουσιακά τους στοιχεία στην εκκλησία, ήταν οι πρώτες πηγές δημιουργίας της τεράστιας περιουσίας της εκκλησίας
Κατά την περίοδο του Βυζαντίου η Εκκλησία και το Κράτος ήταν δυο μορφές εξουσίας που στην ουσία συνδιοικουσαν την τότε αυτοκρατορία... Αυτή η.....
μορφή του πολιτεύματος κράτησε μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Η πάλε ποτέ κραταιά βυζαντινή αυτοκρατορία αντικαταστάθηκε από μια διαφορετικής μορφής εξουσίας ,την Οθωμανική αυτοκρατορία και ο ελληνισμός εντάχθηκε κάτω από μια σκληρή κεντρική διοίκηση.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας...

Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του. Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό. Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται. Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...

Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Υπολογίστε το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εύκολα και απλά

Ο υπολογισμός είναι εύκολος, η πληρωμή δύσκολη !

Με απλά και πρακτικά βήματα:
1) Πάρτε το λογαριασμό της ΔΕΗ στα χέρια σας.


α. Βρείτε τα τετραγωνικά, εκεί που λέει "ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΤΑΠ)" (το Α, στο παράδειγμα 84. Σύμφωνα με την εγκύκλιο λαμβάνονται υπόψη τα τετραγωνικά του ΤΑΠ)

β. Βρείτε την τιμή ζώνης (το Β, στο παράδειγμα 1600).

2) Πολλαπλασιάστε τα με τον συντελεστή "ευρώ/τετραγωνικό μέτρο", που προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα:..............

Τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στην «Αφροδίτη»

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η η πρώτη δικιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Έτοιμο να πιάσει δουλειά το προσωπικό της Noble Energy
Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου από το λιμάνι της Λεμεσού προς την πλατφόρμα της Noble Energy , που έχει εγκατασταθεί στο οικόπεδο 12.
Στην πτήση θα συμμετάσχουν δύο Αμερικανοί και ένας Ισραηλινός κι ένας Ισραηλινός πιλότος. Το ελικόπτερο, τύπου Bell 412, θα μεταφέρει καθημερινά περίπου 30 άτομα, από και προς την πλατφόρμα, ενώ με πλοία θα μεταφέρονται στην πλατφόρμα εξοπλισμός και τρόφιμα, ενώ εάν κριθεί αναγκαίο θα μεταφέρεται και προσωπικό. Η μεταφορά του προσωπικού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ισραήλ: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο

Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα στην Ανατολική Μεσογείο.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι  αυτό αποφασίστηκε μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ  στις οκτώ η ώρα που κλήθηκε σε συνεδρία λόγω της τουρκικής απειλής κατά των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Διαφημιστικά πανό κατά του Ερντογάν στο Τελ Αβίβ

JSSNews Scoop:  Σε εσωτερική λεωφόρο του Τελ Αβίβ, απέναντι από το HaMaariv Gesher (Γέφυρα Maariv), μπορούν οι οδηγοί και άλλοι περαστικοί να δουν μια ασυνήθιστη διαφήμιση στο Ισραήλ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία βάζει φωτιά στη Μεσόγειο - Βγάζει ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και φρεγάτες κοντά στο Καστελόριζο

- Η Άγκυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά αφού με το Ισραήλ τα έχει βρει σκούρα
- Έφθασε το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ - Φόβοι για επέμβαση των Τούρκων
- Το Ισραήλ παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων μέσω δορυφόρου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Ζωντανεύει» το Star Wars; Βρήκαν πλανήτη με δυο ήλιους!

Μπορεί ο πλανήτης του Λουκ Σκαϊγουόκερ και υπάρχει και στην πραγματικότητα; Όλα δείχνουν πως ναι!

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν στο Γαλαξία μας έναν πλανήτη με δύο ήλιους, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της αστρονομίας.

Ο εξωπλανήτης αυτός (πλανήτης εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος) περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και επομένως έχει καθημερινά δύο ανατολές και δύο δύσεις. Απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και οι επιστήμονες τον βάφτισαν Κέπλερ-16β.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού με… απλά λόγια



14 Σεπτεμβρίου
Γύρω στο 306 μ.Χ. στην Ιταλία ήσαν δύο βασιλιάδες: ο Μαξέντιος και ο Μέγας Κωνσταντίνος.
Ο Μαξέντιος καταδίωκε τους χριστιανούς, εξόριζε πολλούς άδικα, άρπαζε την περιουσία τους, ατίμαζε τις γυναίκες των αρχόντων, έκανε πολλά παράνομα έργα. Ο κόσμος τον μισούσε. Ο Μέγας Κωνσταντίνος λυπόταν τους Χριστιανούς και ήθελε να τους ελευθερώσει. Όμως φοβόταν τον αντίπαλο του, επειδή ήταν ισχυρότερος. Μια μέρα, εκεί στο στρατόπεδο, είδε ένα Σταυρό στον ουρανό και πάνω του έγραφε με φωτεινά γράμματα: «Κωνσταντίνε, εν τούτω νίκα». Είδαν το σημείο και οι στρατιώτες. Τότε ο Βασιλιάς έφτιαξε έναν σταυρό, τον κρατούσαν μπροστά οι στρατιώτες, και πολέμησε κατά του Μαξεντίου.
Ο εχθρός νικήθηκε.
Ο Μαξέντιος και οι εκλεκτοί του στρατηγοί έπεσαν μέσα στον Τίβερη ποταμό και πνίγηκαν. Τότε οι Ρωμαίοι άνοιξαν τις πύλες και υποδέχθηκαν το Μέγα Κωνσταντίνο με πανηγυρισμούς. Αφού έγινε μονοκράτορας ο Μέγας Κωνσταντίνος, έδωσε αρκετά χρήματα και βοηθούς στη μητέρα του, η οποία προθυμοποιήθηκε να πάει στους Αγίους τόπους και να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Η Αγία Ελένη έβαλε σκοπό στη ζωή της, εκτός από το να υπηρετεί το Θεό και να τον λατρεύει, να βρει τον Τίμιο Σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

Άγιοι ασκητές & γεροντάδες στην Κρήτη (με πλούσιο φωτογραφικό υλικό) (2)


Συνέχεια από (1) 
Ο άγιος Ιωσήφ Γεροντογιάννης
Ο άγιος Ιωσήφ ο Γεροντογιάννης (1799-1874, τιμάται 7 Αυγούστου) ήταν ένας σκληρός και ασεβής κτηνοτρόφος από το χωριό Λιθίνες της Σητείας, πατέρας τεσσάρων παιδιών. Όταν όμως έχασε το κοριτσάκι του, ένιωσε συντριβή, μετανόησε και στράφηκε προς το Θεό. Κάποια στιγμή έζησε μια πολυήμερη οπτασία του παραδείσου και της κόλασης και απέκτησε το χάρισμα να θεραπεύει ασθένειες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...