Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα προχωρήσουν στην δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης τύπου... Ε.Ε

Η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν θα υπογράψουν σήμερα συμφωνία για τα πρώτα στάδια της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ενός σχεδίου του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο την στενότερη συνεργασία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι ομόλογοί του της....
Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ θα υπογράψουν στη Μόσχα την “Διακήρυξη για την Ευρασιατική Οικονομική Ολοκλήρωση”, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
“Το έγγραφο αποτελεί το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ολοκλήρωσης, τον ενιαίο οικονομικό χώρο που συστάθηκε σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα είναι ανοικτός σε νέα μέλη”, διευκρινίζει το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε πρώτη φορά στην δημιουργία μιας “Ευρασιατικής Ένωσης” από κοινού με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σε άρθρο του στην εφημερίδα Izvestia τον Οκτώβριο.
Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έχουν ήδη δημιουργήσει μια Τελωνειακή Ενωση. Ο Ενιαίος Οικονομικός Χώρος, που θα διευθύνεται από μια ευρασιατική οικονομική επιτροπή, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

ksipnistere

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...