Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Επιδρομή στη Ράκα - Από αεροσκάφη άγνωστης ταυτότητας

Τουλάχιστον 16 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αεροσκάφη άγνωστης ταυτότητας στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία,
σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης πέντε γυναίκες.
Η Ράκα είναι το κυριότερο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας.
«Ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη πιο βαρύς καθώς υπάρχουν περίπου 40 τραυματίες και αγνοούμενοι», πρόσθεσε η ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η οργάνωση, η οποία γενικά δίνει στοιχεία για τα αεροσκάφη—τον τύπο, το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιούν—που εξαπολύουν επιθέσεις στη Συρία, ανέφερε πως οι σημερινές επιδρομές ενδέχεται να έγιναν από «αεροσκάφη είτε του συριακού καθεστώτος, είτε των Ρώσων, ή της συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον».

Ένας ιστότοπος που συνδέεται με το ΙΚ, ο Ααμάκ, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα τη Ράκα και είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.
Η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αρχίζει να αποσύρει από τη Συρία το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών δυνάμεών της στη χώρα αυτή, έπειτα από μια αεροπορική εκστρατεία έξι μηνών για να υποστηριχθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, η Ρωσία διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει να στοχοθετεί «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη Συρία.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους για να υποστηρίξουν την ευρείας κλίμακας επιχείρηση των κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων με στόχο την ανακατάληψη της Παλμύρας από τα χέρια του ΙΚ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...