Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Ντόναλντ Τραμπ προς Πάπα Φραγκίσκο: «Θα ευχόσουν να ήμουν πρόεδρος όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί στο Βατικανό»

σχόλιο Γ.Θ : Επική απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στον πνευματικό αρχηγό της νέας τάξης πραγμάτων.


Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς, φαίνεται ότι έγινε έξαλλος με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ότι «δεν είναι χριστιανός ένας άνθρωπος που θέλει να οικοδομήσει τείχη».

Ο Πάπας, είχε κάνει την σχετική δήλωση, όταν ερωτήθηκε μέσα στο αεροσκάφος που επέστρεφε από το ταξίδι του στο Μεξικό στη Ρώμη, για την υπόσχεση του Τραμπ, που είχε πει πως, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα οικοδομήσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Ποντίφικα και αφού χαρακτήρισε τον Πάπα «ελεεινό» και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι ένας υπερήφανος χριστιανός, εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος ο Πάπας Φραγκίσκος θα εύχεται και θα προσεύχεται να ήταν πρόεδρος (των ΗΠΑ) ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ότι το Βατικανό είναι για τους τζιχαντιστές «το απόλυτο τρόπαιο» και αν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος θα είχε εξουδετερωθεί με πράξεις και δεν θα συνέβαινε ότι συμβαίνει σήμερα με τους πολιτικούς που είναι μόνο λόγια για τους τζιχαντιστές.

Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Για ένα θρησκευόμενο άτομο είναι επαίσχυντο να αμφισβητεί την πίστη ενός άλλου ατόμου, είμαι ένας υπερήφανος χριστιανός και σαν πρόεδρος δεν θα επιτρέψω επιθέσεις στον χριστιανισμό, ούτε θα επιτρέψω την αποδυνάμωσή του. Χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν μαριονέτα και αυτοί που το κάνουν θα έπρεπε να ντρέπονται, ειδικά όταν εμπλέκονται τόσες ζωές και όταν η παράνομη μετανάστευση είναι τόσο ανεξέλεγκτη».

Το Βατικανό είχε διευκρινίσει για τις σχετικές δηλώσεις του Πάπα ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν κάνει πολιτική, αλλά όταν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, έθετε ζήτημα πίστης. Το δελτίο Τύπου του Βατικανού αναφέρει: «Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμα του Πάπα. Είναι ένας άνθρωπος της πίστης, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι το ποιμενικό του μήνυμα έχει πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις».


protothema

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...