Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

27 Ιουλίου η νέα ψηφιακή ταυτότητα. Στην αρχή όχι υποχρεωτική

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε  ότι από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν. Αρκεί να έχουν μαζί το κινητό τους!Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΟΤ FORUM 2- δίνοντας όχι μόνο ημερομηνία αλλά και ώρα.

Ψηφιακή ταυτότητα όπως… πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε, παράλληλα, ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα – γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη. Άλλωστε, «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά. Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε τέλος ο υπουργός. 

press-gr.com
corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...