Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

WAR REPORT 06/05/22

Νεκρός ο διοικητής της "εδαφικής άμυνας του Χαρκόβου".Η μονάδα του εντοπίστηκε από ρωσικές ειδικές δυνάμεις σε δάσος,περικυκλώθηκαν και εξοντώθηκαν άπαντες.



Η Ρωσία έκανε προσομοίωση επίθεσης Ισκαντερ με πυρηνική γόμωση! Τώρα ποιος θα είναι ο τυχερός που θα την φάει δεν ξέρω αλλά ένα είναι σίγουρο, υποστηρίζω ακράδαντα ότι θα πέσει μια τέτοια κεφαλή μικρής ισχύος κάπου που να μην έχουμε υπερβολικές απώλειες για να σταματήσει το Νατο να κλιμακώνει την κατάσταση!
Γιατί το λέω αυτό γιατί η Ρωσία πρώτον είπε ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές της και δεύτερον το Νάτο ρίχνει λάδι στην φωτιά 70 μέρες τώρα και όχι χώμα!



Γιώργος Αδάλης: Αρχίζω και πιστεύω ότι στις Βρυξέλλες πρέπει να γίνει απόβαση Ταξιαρχίας ψυχιάτρων! Και να μαζέψουν πρώτα-πρώτα την Ούρσουλα και κατόπιν καμιά 50αριά στελέχη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να τους εξετάσουν αν είναι στα καλά τους ή όχι!



Τίποτα δεν ξεχνιέται..Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία αφιέρωσαν το τεθωρακισμένο τους προς τιμήν των Σέρβων της Βοσνίας οι οποίοι τράβηξαν τα πάνδεινα από τους παγκόσμιους δολοφόνους.

Η τακτική κατάσταση στην Ουκρανία όπως απεικονίζεται στον χάρτη δείχνει πως έχει αρχίσει να εξελίσσεται θετικά για την Ρωσία.

Οι περιφέρειες του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ έχουν απελευθερωθεί πλήρως η μία σε πολύ μεγάλο ποσοστό η δεύτερη.

Η περιφέρεια της Χερσώνας, βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο σε ποσοστό 98% και η περιφέρεια της Ζαπορίζια σε ποσοστό περίπου 85%.

Η περιφέρεια του Χάρκοβο ελέγχεται από τους Ρώσους σε ένα ποσοστό περίπου 45 με 50%.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Δύση έχει αποστείλει τρομακτικές ποσότητες οπλισμού στους Ουκρανούς, η Μόσχα δείχνει να έχει «απορροφήσει» τις «καλύτερες» ενέργειες της Δύσης και να προχωρά τους στόχους της.

Οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν μάθει από τα λάθη τους και είναι πιο προσεκτικοί και πιο μεθοδικοί από ότι ήταν κατά την έναρξη του πολέμου.

Στον άξονα του Ιζίουμ έχουν καταφέρει να προωθηθούν προς τα νότια και οι ουκρανικές δυνάμεις του Κραματόρσκ κινδυνεύουν να κυκλωθούν.


Γιώργος Αδάλης: Πριν από ένα μήνα, παρατήρησα μια άγρια ​​μεταβλητότητα στην τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ (Henry Hub), την οποία σας παρουσίασα ξεχωριστά από το πετρέλαιο, γιατί μας γυρίζει πίσω στην εποχή της Lehman Brothers. Κάτι που το ανέφερα ΚΑΙ στα Αγγλικά, στην σελίδα μου στο LinkedIn.
Σήμερα, μετά τις δηλώσεις της ΕΕ, ο δείκτης έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό 15ετίας, φτάνοντας ακόμη και τα 8,65 δολάρια, πολύ πάνω από τα 7,0 δολάρια που χαρακτήρισα τότε ως "άγριο σήμα".
Οι Βρυξέλλες είναι υποχρεωμένες να καταλάβουν επιτέλους, ότι το Henry Hub επηρεάζει άμεσα τις τιμές του LNG και να κάνουν μια καλή μαντεψιά! Ποιος θα πληρώσει ακριβά το τις θανάσιμες αυτές τιμές του φυσικού αερίου; Με την υποσημείωση ότι , αρκεί να υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο διαθέσιμο για εισαγωγές!
Θα μείνω απλά σήμερα στην διαπίστωση, ότι τελικά, τα άγρια ​​σήματα, μόλις έγιναν αγριότερα !

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...