Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Πατριάρχης Μόσχας σε στρατιωτικούς: Αν πεθάνετε για την μητέρα πατρίδα θα είστε δίπλα στον Θεό

Άξιος!

Κάλεσε επίσης τους ιερείς να υποστηρίξουν τον στρατό

“Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί θα πρέπει να γνωρίζουν την αιώνια ζωή, όταν κατά την εκτέλεση των στρατιωτικών καθηκόντων τους απαιτείται να θυσιάσουν την υγεία ή τη ζωή τους για τη μητέρα πατρίδα και τους γείτονες”, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως – τον κύριο ναός των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων- όπου την Κυριακή γιορτάστηκε η επέτειο αυτού του ναού.

Ο καθεδρικός ναός της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς και ένα στρατιωτικό μουσείο ανεγέρθησαν στο Πατριωτικό πάρκο κοντά στη Μόσχα το 2020 για τον εορτασμό της 75ης επετείου της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

“Το ίδιο το όνομα αυτού του ναού είναι μια έκκληση για όλο το στρατιωτικό προσωπικό: Ο Χριστός έχει αναστηθεί - και όλοι θα αναστηθούμε μαζί του, και η ζωή είναι αιώνια. Επομένως, πηγαίνετε με τόλμη για να εκπληρώσετε το στρατιωτικό σας καθήκον. Και θυμηθείτε ότι αν χάσετε τη ζωή σας για τη Μητέρα σας, για τους φίλους σας, τότε θα είστε μαζί με τον Θεό στη Βασιλεία Του, στην δόξα, στην αιώνια ζωή”, είπε ο Πατριάρχης.

«Είθε ο Θεός να βοηθήσει ώστε η συνειδητοποίηση της έννοιας των θεϊκών λέξεων για το γεγονός της αιώνιας ζωής να υπάρχει στο μυαλό των στρατιωτών μας, όταν στο όνομα της εκτέλεσης μιας εντολής πρέπει να αναλάβουν έναν τεράστιο κίνδυνο που σχετίζεται με την πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού. Ενας στρατιωτικός πρέπει να γνωρίζει και να πιστεύει ότι η ανθρώπινη ζωή δεν σταματά με καρδιακή ανακοπή», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Κάλεσε επίσης τους στρατιωτικούς ιερείς να υποστηρίξουν τον στρατό, να τους εμπνεύσουν και να επενδύσουν σε αυτούς την ιδέα της αιώνιας ζωής και «την ιδέα ενός ιερού κατορθώματος που ένας στρατιώτης εκτελεί, θυσιάζοντας τη ζωή και την υγεία του».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...