Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Ζημιές στη νεότερη τουρκική φρεγάτα μετά από επακούμβηση με το "ΛΗΜΝΟΣ"

Έτοιμη για ...συνεργείο η τουρκική φρεγάτα

Το πλήρωμα της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» έδωσε ένα γερό μάθημα στην νεότερη φρεγάτα που ναυπήγησαν οι Τούρκοι, την ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ!


Μετά από προσπάθεια όπως όλα δείχνουν να εμποδίσουν οι Τούρκοι την ελληνική φρεγάτα να πλησιάσει στο Oruc Reis, με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο πλοίων.

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» δεν έχει σοβαρές ζημιές, σε αντίθεση με την τουρκική φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ 200, που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο στην ελληνική ΑΟΖ, το οποίο, φαίνεται να υπέστη μεγάλες ζημιές.

Τα ελληνικά πλοία παρακολουθούσαν από τη πρώτη στιγμή εκ του σύνεγγυς τις τουρκικές προκλήσεις του Oruc Reis, το οποίο βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2020 από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο όρος «παρακούμβηση» έχει χρησιμοποιηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, για την περιγραφή στενών, πλην ανεπιθύμητων, ελληνοτουρκικών επαφών μεταξύ πλοίων.

Η «παρακούμβηση» υποδηλώνει πρόθεση, ίσως και δολιότητα, ενώ η «επακούμβηση» είναι ηπιότερη μορφή επαφής, που μπορεί να έχει συμβεί και τυχαία.Το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια, αλλά κρίθηκε στην Αθήνα ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να στείλει ξεκάθαρο προειδοποιητικό μήνυμα στην Άγκυρα.

Αυτό το νόημα είχε το έκτακτο διάγγελμά του, στο οποίο εμμέσως αναφέρθηκε στο επεισόδιο, λέγοντας πως όταν είναι συγκεντρωμένα τόσα πολεμικά πλοία μπορεί ουσιαστικά να χαθεί ο έλεγχος.
Η Ελλάδα από αυτό το γεγονός στο Αιγαίο μπορεί να βγει διπλά ωφελημένη σύμφωνα με το slpress. Αφενός, επειδή η ελληνική φρεγάτα κατάφερε να «γυρίσει» εις βάρος της Άγκυρας την τουρκική επιθετική αυτή κίνηση, και αφετέρου επειδή όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει καταγραφή της κατάφορης τουρκικής επιθετικότητας.

πηγή

 

1 σχόλιο:

  1. Οι 3 φάσεις που έβγαλαν νοκ-άουτ το TCG Kemalreis F-247, το οποίο προσπάθησε να εμβολίσει το Φ/Γ Λήμνος F-451 αλλά το πλήρωσε ακριβά:
    Φάση 1) Η τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS, κινήθηκε εναντίον της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.
    Φάση 2) Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας έκανε ανάποδα και άφησε την τουρκική να περάσει. Η φρετάτα KEMAL REIS άφησε εκτεθειμένη την δεξιά της πλευρά.
    Φάση 3) Τότε ο κυβερνήτης της ελληνικής διέταξε πρόσω και «επακούμπησε» την πλώρη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην δεξιά μάσκα του τουρκικού. Δεδομένων των υλικών κατασκευής, η παλαιότητα του ελληνικού πλοίου λειτούργησε καταλυτικά κι έτσι προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο τουρκικό, το οποίο θα χρειαστεί αρκετό καιρό επισκευές. Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ πάντως, δεν έχει υποστεί ζημίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...