Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Οἱ ἐπιθέσεις τῶν δαιμόνων τήν ὥρα τῆς προσευχῆς

Απόσπασμα ομιλίας του πατρός Γεωργίου Κάλτσιου με θέμα την προσευχή.
 
Θα ήθελα σήμερα να σας πω λίγα λόγια για την ευσεβή προσευχή. Δεν μου αρέσουν οι ορισμοί διότι αναμφισβήτητα η προσευχή είναι έργο του Θεού που επιστρέφει στον Θεό.
Η ενέργεια της προσευχής είναι ένα δώρο που τοποθετεί το Άγιο Πνεύμα στον καθένα από εμάς ανάλογα με την περισσότερη ή λιγότερη επίπονη εργασία μας, απομακρύνοντας το φράγμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Θεό και εμάς.
Στην προσπάθειά μας να προσευχηθούμε η Θεία θέληση και η ανθρώπινη θέληση έρχονται πάντα σε κοινωνία. Να γνωρίζετε ότι χωρίς επιμονή και ευσέβεια δεν υπάρχει καμμία προσευχή. Δεν είμαι ευσεβοφανής αλλά θα ήθελα να πω ότι χωρίς το θέλημα του Θεού δεν θα μπορούσαμε ούτε το Πάτερ Ημών να πούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αρχίζουμε να προσευχόμαστε μας επιτίθενται χιλιάδες δαίμονες.
Όταν ήμουν παιδί η μητέρα μου με πήγαινε στην Εκκλησία. Ήμασταν 11 παιδιά στην οικογένειά μας και όταν μας πήγαινε στην Εκκλησία εμείς παραπονιόμασταν ότι τα πόδια μας πονούσαν από την ορθοστασία και θέλαμε να βγούμε έξω. Και η μητέρα μου μας έλεγε:
«Εσείς παιδιά μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι είναι η προσευχή, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτός ο πόνος στα πόδια σας είναι η προσευχή σας ενώπιον του Θεού».
Μας έλεγε επίσης και μία ιστορία:
«Σε ένα χωριό υπήρχε ένα μπαρ όπου πήγαιναν άντρες και έπιναν. Οι άνθρωποι εκεί μεθούσαν, βρίζονταν και τσακώνονταν, αλλά σε όλο εκείνο το μέρος υπήρχε μόνο ένας δαίμονας, ίσως και ο ασθενέστερος, ο οποίος κοιμόταν στον πάγκο επειδή δεν είχε δουλειά να κάνει.
Στο ίδιο χωριό υπήρχε και το σπίτι μιας χήρας που είχε 7 παιδιά και όλοι προσεύχονταν τη νύχτα. Το δικό της το σπίτι ήταν περικυκλωμένο από μια λεγεώνα δαιμόνων που εργάζονταν πολύ».
Να γνωρίζετε λοιπόν αδελφοί ότι οι Εκκλησίες μας περιτριγυρίζονται από λεγεώνες δαιμόνων, οι οποίοι προσπαθούν σκληρά να μας υποτάξουν. Που άλλωστε πρέπει ο δαίμονας να ολοκληρώσει το κακόβουλο έργο του; Στην ντίσκο και στην παραλία; Δεν έχει δουλειά εκεί .. Φυσικά και σε αυτά τα μέρη υπάρχουν κακά πνεύματα αλλά δίχως πολλή εργασία. Στην Εκκλησία όμως που κηρύσσεται η αληθινή πίστη και προσπαθούμε να ασκηθούμε στην αληθινή προσευχή, οι δαίμονες μας περικυκλώνουν απ’ όλες τις πλευρές χτυπώντας εκεί που είμαστε πιο ευάλωτοι. Σας δελεάζουν με την αμφιβολία ότι η προσευχή σας είναι μάταιη, ότι έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, ότι ο Θεός δεν θα ακούσει την προσευχή σας. Αν επιμείνετε όμως αυτή η κατάσταση αμφιβολίας θα εξαφανιστεί.
***
http://makkavaios.blogspot.com/2020/06/blog-post_86.html
πηγή:  http://hristospanagia3.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...